logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Navštivte park Herty Lindnerové!

13.06.2012

O revitalizaci parku H. Lindnerové se začalo mluvit již v roce 2009. Bylo to v době, kdy si potřebovala firma Knauf Insulation vylepšit svůj mediální obraz. Vedení závodu tehdy přišlo s nabídkou na financování projektu ve výši 332 000 . Tak se také zřejmě stalo. Z realizace projektu nakonec sešlo pro jeho vysokou finanční náročnost, na niž v rozpočtu města nebyly prostředky.

Následně byl vypracován (zřejmě) nový projekt, na jehož základě bylo vyhlášeno na podzim loňského roku výběrové řízení na realizaci Obnovy parku H. Lindnerové ve výši 785 tis. Kč. V současnosti má být realizace v závěrečné fázi.

Protože se údaje z webu města a z posledního čísla RADNICE o poskytnutých finančních prostředcích ze Státního fondu životního prostředí a z rozpočtu města liší a protože jsme prohlídkou parku zjistili mnoho nedostatků, rozhodli jsme se osobně kontaktovat odpovědnou úřednici. Tentokrát nás neodmítla. Přesto byly podané informace bezcenné, protože nebylo možno je konfrontovat s údaji v platné dokumentaci. Nahlédnout do dokumentů nám bylo zamítnuto. Sama úřednice však konstatovala, že kontrolou parku zjistila řadu závažných nedostatků, které bude nutno odstranit.

Očekáváme, že se k celému problému vyjádří vedení města na nejbližším jednání ZM, které se koná v pondělí dne 25. června od 10.00 hodin. 

Zároveň tímto vedení města vyzýváme, aby veřejně předložilo veškerou platnou dokumentaci včetně rozpočtu a podalo zprávu o tom, jak urychleně přistoupí k nápravě špatně odvedené práce při Obnově parku H. Lindnerové. Očekáváme, že vedení města vyzve celé zastupitelstvo k návštěvě parku, aby se všichni přesvědčili na vlastní oči o skutečném stavu prací v parku.

K návštěvě parku pak zveme i všechny občany města.

9 Park H. L. Zcela Suche Nove Vysazene Rostliny   17 Neuklizena Zemina Se Suti U Nove Vysazenych Borovic


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.