logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

„Neřeknem a neřeknem,“ pubertálně se durdili radní na posledním zastupitelstvu města

19.02.2013

Řekněte, proč už od června odkládáte zveřejnění nového územního plánu. – Neřeknem!Řekněte, jak vypadá detailní podoba rozpočtu. – Neřeknem!Řekněte, proč město u soudu s firmou JAPIS neobhajoval právník a tak město soud prohrálo a musí zaplatit víc jak milion za podezřelou zakázku směřující do Matoušova hájemství. – Neřeknem!
Řekněte, co vůbec chcete dělat s městem v roce 2013. – Neřeknem!
Řekněte, vstoupili pánové z čela radnice Matouš a Rouček do ČSSD. – Neřeknem!
Řekněte, kde a jak získali titul Mgr. městem placení pánové Matouš a Saifert. – Neřeknem!

V tomto duchu se neslo celé poslední zastupitelstvo konané 18. února a opět zbaběle v dopoledních hodinách. Dávno dospělí lidé z čela radnice se chovali jak při lumpárně přistižené malé děti. Jen s tím rozdílem, že u nich nejde o uzmuté lízátko nebo vykouřenou cigaretu, ale o desítky a stovky milionů z daní občanů, které díky svým funkcím (získaných v opakovaně uplácených a manipulovaných volbách)mají v rukou. A dělají, co mohou, aby jim do jejich rukou a karet nikdo zvenku neviděl, natož aby je, nedej bože, někdo kontroloval, zda s městem hrají fair hru.

Předložení rozpočtu města na rok 2013 tvořeného sotva pár nicneříkajícími čísly (v Teplicích téměř 300 stránkový dokument doplněný důvodovými zprávami) a opakované odkládání zveřejnění podoby nového územního plánu jsou jen současné kroky na jejich letité cestě utajování toho, co vlastně a v čí prospěch s městem dělají. Patří sem zrušením regulace hazardu, odmítání předání informací na které mají zastupitelé zákonný nárok, odmítání či znemožnění účasti opozičních zastupitelů či nezávislých občanů v kontrolních a finančních orgánech města. Vše pokračuje tvrdou cenzurou měsíčníku RADNICE, zbabělým konáním zastupitelstev v čase, kdy kvůli svému pracovnímu vytížení nemohou přijít občané, jejichž daně radnice utrácí, a odmítáním kontrol a auditů v organizacích a dotacích města.

Vůbec je nezajímá, že jedním ze základních kamenů demokratické správy města je její otevřenost a kontrolovatelnost nejen opozičními zastupiteli, ale i občany města. Přičemž tuto otevřenost veřejné správy vyžaduje zákon. A tak se není co divit, že svoje panování nad městem vyfutrovali funkcemi, do nichž obsadili koupené komunisty, kteří mají dlouholeté zkušenosti s totalitním ovládáním společnosti. Protože to, co páni z krupské radnice předvádějí, je jasná totalita. Jen naivní nevidí, že je maskovaná cudnou sukénkou předstíraně demokratických postupů.

A tak nezbývá než opakovat čím dál jasnější fakt. Tím, jak páni z radnice odmítají poskytovat informace o tom, jak městu vládnou, a vzpouzejí se kontrole jejich způsobu vládnutí, tak sami o sobě říkají, že na radnici upřednostňují své osobní zájmy před zájmy města a jeho občanů. Nebo má snad někdo pro nezákonné utajování jejich vlády nad městem jiné jakž takž logické vysvětlení? A to i z pohledu téměř půlmiliardy korun, která v pokladně města díky jejich utajovanému vládnutí chybí.

Pavel Maleček, opoziční zastupitel


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.