logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Vládnou Krupce na radnici psychopati?

07.03.2013

Inspirováni názory nejen  MUDr. J. Hnízdila na patokracii (vládu psychopatů) Vám předkládáme souhrn hlavních charakterových rysů některých jedinců, jejichž chování se tolik liší od chování většiny normálních slušných lidí. Udělejte si na jejich základě obrázek o krupských politicích a odpovězte si sami na výše uvedenou otázku.

„Tito lidé přestáli ve špinavé politice snad všechno možné, přesto se jich město a jeho občané nemohou stále zbavit. Jsou jako pijavice. Jak je možné, že nám stále vládnou?“

Nejsou šílení (až na výjimky), jsou inteligentní, přesvědčiví a výmluvní.
Umějí se zalíbit. Umějí říkat to, co chce většina slyšet. Umějí v lidech pomlouváním svých oponentů vyvolávat obavy až hysterii z nejrůznějších komplikací a hrůz, které by vznikly, kdyby městu nevládli právě oni. Obav a strachu pak využívají ve svůj prospěch, k upevnění a prodloužení své moci nad městem. Zároveň se jeví, jako by neměli duši a postrádali empatii, morálku a svědomí.

Normální lidé korigují své konání pavučinou viny, studu a hanby z porušení základních společenských, kulturních i zákonných pravidel. Psychopati ne!

Kde by jiné hanba fackovala, oni bezostyšně lžou, kradou majetek i myšlenky a ničí. Neuznávají své chyby, nikdy se za nic neomlouvají. Považují se za neomylné a dokonalé. S odzbrojující lehkostí dokážou popřít to, co dříve tvrdili. Neznají, co je to stud a svědomí. Pravda je pro ně jen to, co oni sami za pravdu určí.

Normální člověk, spoutaný pavučinou duše, tj. hlavně svědomím a morálkou, je proti nim jakoby bezmocný. Psychopatický predátor nic takového nemá a dokáže zneužít svědomí a morálky normálního člověka a otočit je proti němu – vyvolat v něm pocit viny za jeho slabosti. Tím dosahuje toho, že normální člověk, vědom si svých chyb a nedokonalosti, odevzdá své rozhodování o sobě a o městě do rukou psychopata, podvolí se jeho vůli.

Ve své cestě za absolutní mocí jsou psychopati urputní, neústupní, nesmiřitelní a hlavně bezcitní. Svými geny či výchovou v rodině (většinou obojím) jsou naprogramováni nemilosrdně a hegemonicky dominovat druhým. Univerzální lidskou svobodu chápou jako svobodu kohokoliv si podřídit, cokoliv si přivlastnit. Jsou hnáni nenasytnou chamtivostí. Veřejné – městské finance a majetek jsou pro ně jejich majetkem, z kterého si berou s ohromující samozřejmostí a v přesvědčení, že je to normální a nic špatného přeci nedělají.

Psychopati intuitivně rozpoznají sobě rovné, shlukují se okolo „pák moci“. Zde jejich společenský vliv metastázuje. Do funkcí dosazují další psychopaty se stejným zájmem využít společensky významné funkce – páky moci pro vlastní moc, politickou i majetkovou. Tím se rodí patokracie – vláda psychopatů.

Psychopaté nejvíc nenávidí to, co sami nemají – morálku a svědomí - tj. duši. Neúnavně likvidují jedince, kteří je umí rozpoznat a veřejně označit jejich chorobný stav. Moc dobře vědí, že jakmile se rozšíří povědomí o jejich deficitu – chorobě, blíží se konec jejich vlády nad městem. Ve snaze dojít k svému cíli, poháněni nenávistí k těm, kteří jim stojí v cestě, jsou vůči nim schopni šokujících skutků, které jak věří, zastraší a umlčí veřejnost, a tím upevní jejich moc a dovedou je k jejich cíli. Tím je město, které bez reptání a s pokorou přijme jejich absolutní a časově neomezenou nadvládu - patokracii.
Jedinou cestou, jak zastavit a ukončit moc psychopatů, je poznat a veřejně popsat jejich chorobnou podstatu a přesvědčit o ní většinu občanů.

Pak už je otázkou odvahy ustát poslední bezohledný a krutý pokus psychopatů udržet se u moci. Ten z jejich podstaty zcela určitě přijde. Odolat mu lze jen společnou silou slušných lidí s předem jasně vyslovenou společnou vůlí ochránit ty, kteří se ujmou úkolu postavit se psychopatům čelem.

"Chce-li se Krupka po desítkách let nacismu, komunismu a po téměř 15 letech trvající patokracie stát městem svobodných, zodpovědných a kulturních lidí, musí se psychopatům ovládajícím město kolektivně postavit."

(red.)

Více na internertu pod heslem "patokracie". Doporučujeme např. Patokracie v ČR - není cesty ven?


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.