logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Pravda o kruté krupské realitě - II

20.03.2013

Starosta Matouš a radní Rouček chtějí v Krupce ovládnout celé politické spektrum

Snahu obou dostat pod svůj vliv všechny politické subjekty v Krupce si lze vysvětlit nejen jejich ztrátou jistoty, že by se dalo při dalších komunálních volbách opakovat to, co se dělo v roce 2010. Vedle toho je nezanedbatelný fakt i to, že se snižuje jejich vliv na občanská sdružení a spolky, a to navzdory tomu, že se je stále snaží držet pod krkem svými tradičními výhružkami - ukončením dotací od města, znemožněním činnosti v prostorách města apod.

O metodách jejich práce svědčí i napjatá situace v TJ Krupka. Stále více a více lidem začínají vadit podivné finanční transakce a despotické metody radního pro sport a kulturu a současně předsedy TJ Krupka Roučka. K nespokojeným sportovcům se začínají přidávat již i preferovaní fotbalisté.

Veřejným tajemstvím je i pravý důvod, kvůli němuž musel na podzim lyžařský oddíl požádat město o půjčku. Radní a předseda TJ Krupka Rouček si údajně „vypůjčil“ peníze u lyžařského oddílu, aby je využil pro finanční transakce, zajišťující krupským fotbalistům krajský přebor. Lyžařský oddíl, který díky tomu neměl na rozjezd nové sezóny, musel požádat o půjčku a celá trapná záležitost byla veřejně prezentována jako údajná chyba účetní, která nesledovala, jak rychle oddíl peníze čerpá. Půjčka byla zastupitelstvem města schválena.

Zdravá Krupka v té souvislosti vyzvala k provedení auditu v TJ Krupka, zaměřeného na využívání dotací, půjček města a provozních financí městské společnosti Sport Krupka. To však vedení radnice včetně radního a předsedy TJ Krupka Roučka razantně odmítlo. Proč asi?

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.