logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Zastupitelé za DSSS ustupují od svých zásad

25.03.2013

Problém se složením zastupitelstva města mohla starostovi zpočátku způsobit přítomnost dvou zastupitelů za DSSS. Ale zřejmě jen navenek, vnitřně jistě žádný problém neměl (sám stál v dubnu 2009 na pódiu spolu s příslušníky Dělnické strany).

Krátce před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města v roce 2011 šířil budoucí místostarosta Dubský předčasně zprávu, že se zastupitelka A. Holešinská stane jednou z radních. (To bylo zřejmě důvodem osobní přítomnosti předsedy DSSS na tomto zastupitelsvu.) A aby také ne, když projevila svou náhlou loajalitu tehdy ještě jen místostarostovi Matoušovi podepsáním pamfletu odsuzujícího regulérně zvolené zástupitele za Zdravou Krupku, s nimiž dvakrát podávala návrh na neplatnost voleb. Podat návrh potřetí již vzhledem dvěma získaným mandátům stranický předseda nedoporučil. Připomeňme si její slova v rozhovoru uveřejněném v Parlamentních listech pod titulkem U busty Adolfa Hitlera se nemodlím: „Pokud se volby znovu opakovat nebudou, chtěla bych v zastupitelstvu především hájit zájmy všech slušných občanů Krupky. Vždy budu otevřeně bojovat proti korupci a důsledně budu kontrolovat veškeré aktivity týkající se pozemků ve vlastnictví města, jejichž hodnota je sta milionová, a podle mého názoru právě proto dochází k uplácení voličů ze strany těch, kteří se na jejich prodeji snaží naplnit svá bankovní konta," shrnuje pozadí nákupu hlasů zastupitelka obce na závěr.Více zde.

Pozoruhodně rychle však zapomněla, jak se kriticky a způsobem sobě vlastním negativně vyjadřovala na adresu současného starosty Matouše.

(Na tomto místě je nutno opět připomenout, že nápad zfalšovat cizí dokument za účelem poškození svého politického konkurenta, je příkladem takového morálního úpadku, který mohl vymyslet a následně ho pak realizovat pouze někdo z okruhu lidí kolem tehdejšího místostarosty Matouše, třesoucího se na post nejvyšší.)

Místo v radě města se však pro zastupitelku A. Holešinskou nakonec nekonalo. Pro starostu by bývalo asi opravdu obtížné před médii obhájit zástupkyni DSSS na postu radní. Ale časem se našel způsob, jak situaci urovnat. Ke spokojenosti obou zainteresovaných stran došlo k handlu. Jistě ne náhodou zmizelo ve stejnou dobu, kdy se uvolnilo místo pro zastupitelku A. Holešinskou ve finančním výboru, označení DSSS u jmenovek obou „dělníků“.

Kandidati Za Dsss   Autor S. Holesinky

Tato fotografie (zaslaná panem S. Holešinským) má být nejen pro voliče DSSS "důkazem" o rozchodu zastupitelů A. Holešinské a  V. Vojáčka s DSSS,  za niž kandidovali. Doposud o tom nevydali žádné tiskové prohlášení . (Stejně se ovšem zachovali i další zastupitelé. Také odmítají  zveřejnit změnu své politické příslušnosti.)

Trapnost, s níž to učinili, nemá cenu komentovat. Jisté je, že pokud opravdu opustili oni „skalní“ svou mateřskou DSSS, pak by to měli svým voličům veřejně oznámit a vysvětlit jim své konání. Jen díky jejich hlasům se dostali do zastupitelstva města. Jejich tehdejší prohlášení, že se jako kovaní „dělníci“, věrní svým voličům nikdy ničím, zvláště pak ne funkcemi nenechají uplatit, už teď evidentně neplatí. Nejčestnější by bylo, kdyby se okamžitě vzdali svých mandátů, jak je k tomu vyzval i sám předseda DSSS. Ale to v našich prohnilých krajích nebývá zvykem. Zastupitelka A. Holešinská se zvolením do důležitého finančního výboru města stala jen další bezmocnou figurkou v rukou Matoušových lidí.

(Ostatně, mandátu by se měli vzdát i další zastupitelé - Matouš, Rouček a Puchar, kteří v posledních týdnech či měsících z původních volebních subjektů vystoupili, do jiných vstoupili apod. Ale mluvit o morálce a navíc v Krupce, to je holý nesmysl. Doporučujeme prohlédnout si změny, k nimž došlo v seznamu zastupitelů na webu města. U kandidátů  Matouš, Rouček není uvdena změna politické příslušnosti, u kandidátů Holešinská, Puchar, Vojáček není uvedeno vůbec NIC, v seznamu stále chybí jméno nového zastupitele za Zdravou Krupku R. Příhody)

Zatímco se partajní rošády jmenovaných zastupitelů mohou někomu jevit jako úsměvné, nelze útoky a opakované napadání práce vládní Agentury pro sociální začleňování ze strany "dělnických“ zastupitelů vůbec považovat za komické, spíše naopak . Ale o tom zase až příště.

Tuto středu proběhne od 15.00 hodin ve výstavní síni MěÚ tzv. "pracovní jednání" zastupitelstva města, kde se bude bez veřejnosti (nebyla o jednání vůbec žádným způsobem informována) jednat o návrhu Strategického plánu sociálního začleňování v Krupce.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.