logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Jen duševně vyšinutí lidé mohou podle radních Krupky vyžadovat efektivní správu města kontrolovanou občany

18.04.2013

Člověk by řekl, že ho v Krupce na radnici nemůže již vůbec nic překvapit. Chyba lávky.

To, co jsme zažili jako zastupitelé Zdravé Krupky, když jsme se tuto středu po vítězném tažení trvajícím více než rok a půl dostavili na úřad, abychom konečně nahlédli do dokumentů (především k záměrům realizovaným v době rozpočtového provizoria v roce 2011), které nám představitelé města po celou tu dobu odmítali pod různými záminkami a za ubohého a nezákonného vykrucování a nejrůznějších obstrukcí předložit, předčilo všechna naše očekávání. To, že jsou naši radní jednoduší a arogantní nevychovanci, je možno často sledovat i ze záznamů jednání ZM. To, co sehráli tentokrát, bylo vskutku neskutečné a pro většinu lidí nepředstavitelné.

Člověk by řekl, že když se dostaví na úřad za účelem nahlédnutí do dokumentace, budou mu odpovědné úřednice předkládat v přítomnosti tajemníka k nahlédnutí požadované dokumenty, žadatelé si je budou moci v klidu projít a případně nafotit. Omyl! V Krupce je všechno jinak!

Pro nahlédnutí do dokumentů nám stanovil tajemník Růžička pouze jeden termín (ačkoli jsem předložili 20 termínů s tím, že se jistě na 4 z nich shodneme) a „laskavě“ nám na vše poskytli celé 2 hodiny času. Zajímavé je, že nám původně účtovali úhradu 4.200,- Kč za 21 hodin vyhledávání těchto dokumentů.

Tentokrát přišli podpořit tajemníka Růžičku (na rozdíl od 20. února, kdy se dostavil v doprovodu radního Roučka sám starosta, který nás napadl nejen slovně, ale i fyzicky) svou přítomností ještě i místostarosta Ing. Dubský a zastupitel Saifert, šéf Sportu Krupka. Celé jednání probíhalo v atmosféře chorobné nenávisti k nám zastupitelům ZK, kteří svou důslednou prací, vyplývající z funkce zastupitelů, donutili vedení radnice otevřít její tajemnou komnatu nakládání s financemi, majetkem města a provádění veřejných zakázek.

V husté atmosféře, v níž bylo cítit, jaký prožívají radní strach, který překrývali svým agresivním chováním, střídaným pokusy zesměšňování a ponižování nás zastupitelů za Zdravou Krupku, kteří si dovolili je - městské bohy kontrolovat, nebylo jednoduché se na kontrolu dokumentů koncentrovat. Že opět došlo i na výhrůžky fyzickým násilím, je nyní zbytečné popisovat (časem budou zveřejněny). Jedinou výjimkou mezi nimi byl místostarosta Ing. Dubský, který po celou dobu mlčel. Možná, protože je inteligenčně opravdu někde jinde, možná jen v hrůze z toho, co sledoval a co by mohlo potkat i jeho, kdyby se svým chlebodárcům vzepřel. Promluvil jen jednou, a to když byl svými pány razantně dotlačen k tomu, aby i ON pomluvil zastupitele ZK . K jeho dobru možno přičíst i to, že mu jeho slova příliš snadno z úst nevycházela.

Na detailní závěry naší kontroly je ještě brzy. Každopádně můžeme již dnes potvrdit, že většina dokumentů, kterou nám páni z radnice předložili, nebyla v podobě, která by vyvolávala jistotu, že se jedná o originály dokumentů, které jsou součástí archivu. Chyběly spisové nebo archivní značky, signace stránek, smlouvy nebyly opatřené přelepkami proti jejich pozměňování, řada dokumentů byla předložena v podobě volného listu papíru, který mohl účelově vzniknout jen pro toto jednání.

To by mohlo vysvětlovat důvody onoho rok a půl dlouhého vyhýbání se zákonné povinnosti předložit požadované dokumenty. Vytrhané listy stavebních deníků doslova zářily novotou a byly popsané jedním stylem písma. (Toto bylo pro krajský soud důvodem ke zrušení jednoho z kol uplácených a manipulovaných krupských komunálních voleb.) Ani další předložené dokumenty nezakryly řadu nesrovnalostí, jejichž analýza si vyžádá delší dobu.

Jeden výstup je však nadevše jasný. Osoby ovládající radnici jsou plně přesvědčeny, že do jejich správy města jim nemá nikdo co mluvit a že utajování toho, co na radnici dělají, je jejich samozřejmým právem, které si prosadí jakýmikoliv prostředky. Likvidací společenského a sociálního postavení svých kritiků a oponentů počínaje, fyzickým násilím konče.

Násilím vyhrožoval tenokrát nejen viditelně psychicky vyšinutý starosta Matouš, ale už i tajemník Ing. Růžička. Ani ta půlmiliardová ztráta v pokladně města, která je důsledkem jejich neprůhledné a utajované správy města, nezmění jejich přesvědčení, že bandou nebezpečných psychopatů nejsou oni, ale naopak ti, kteří si drze dovolují je kontrolovat.

Mgr. M. Bačová, Ing. P. Maleček - zastupitelé za ZK, žadatelé podle zák. 106/1999 Sb.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.