logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Arogantní krupská radnice se sesypala, ale zatím jen v případě jedné jednosměrky

03.05.2013

Před několika týdny se bez jakéhokoliv varování místních obyvatel i majitelů garáží stala z městské komunikace mezi Unčínem a Dolním Maršovem  jednosměrka.

Ihned po osazení značkami se u jednosměrky usadili městští i státní policisté. Ti státní se dokonce schovali na soukromé asfaltce k luxusní haciendě Mgr. Saiferta (na které VŠ titul získal, odmítá prozradit). Nemohli se tam postavit bez jeho souhlasu, bez souhlasu tohoto vlivného šéfa společnosti Sport Krupka s.r.o., kterým se stal díky svým službám pro p. Matouše. A začalo kasírování řidičů!

Z naprosté zbytečnosti zřídit na této komunikaci jednosměrku a z okamžitého kasírování řidičů policií logicky vyplynulo, že je to další vychytralý pokus radních města, jak z kapes občanů naplnit pokladnu města (stejně jako při navýšení daně z nemovitosti), kterou pak oni sami, převážně ve vlastním zájmu neomaleně luxují.

Ale velkomožné radní města vyděsil odpor občanů, pro které jednosměrka znamenala velkou komplikaci a zvýšení dopravních nákladů. A tak na zastupitelstvu, konaném krátce po instalaci značek, radní města, nervózní z přítomnosti cca desítky jednosměrkou rozvášněných občanů, zatroubili k ústupu.

Sypání popela na vlastní hlavu se na pokyn starosty Matouše ujal místostarosta Dubský. Ten označil tuto jednosměrku za omyl, který bude neprodleně napraven jejím zrušením. A slušně poprosil občany o trpělivost, než se prý úřední šiml doklopýtá k fyzickému sundání značek. Zato policisté reagovali neprodleně. Hned po zastupitelstvu svou téměř trvalou přítomnost na jednosměrce zrušili. Inu befel z radnice se musí splnit, i kdyby byl sebehloupější. Stejně jako to nemilosrdné kasírování řidičů hned po instalaci značek.

Občané pozor! Tady máte konkrétní případ, jak se ti naši radní, dělající si na radnici sebevědomě a arogantně, co chtějí, najednou pod tlakem občanů sesypou jak domeček z karet. A šlo by použít i podstatně peprnějšího popisu jejich ustrašené reakce. A to stačilo pár občanů, kteří si rozhodně a společně šli za svým.

Zdá se, že na té krupské radnici, celostátně proslavené uplácením u voleb, zas takoví dravci nesedí. To jejich všemožné předvádění hrubé síly, jejich strašení, vyhrožování, ale i uplácení z pokladny města je jen důkazem jejich slabosti a strachu z organizovaného a rozhodného odporu občanů. Ano, jejich moc, to jak ke svému prospěchu ždímají město, stojí jen na strachu občanů postavit se společně proti jejich bídné správě města.

Až na členstvo jednoho či dvou spolků uplácených z městského si naprostá většina občanů Krupky odplivne se znechucením nad tím, co se na radnici děje. Ale zároveň unaveně i ze strachu mávne rukou, že se s tím nedá nic dělat. Ta parta, které nesmyslná jednosměrka, vymyšlená hladovými radními zkomplikovala život, dokázala, že se zdánlivě sebevědomá radnice i při odporu malého počtu lidí sesype jako domeček z karet.

Což si tak z té party odvážných vzít příklad. I my zastupitelé Zdravé Krupky dokazujeme, že to s trochou odvahy a práce jde. Stačí se domluvit a dát se dohromady.

Ing. P. Maleček, obyvatel Dolního Maršova, zastupitel


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.