logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Daň z nemovitosti – aneb překoná Krupka v hlouposti občanů Teplice? Zdravá Krupka věří, že ne!

25.05.2013

V těchto dnech platí občané Krupky složenky zaslané z finančního úřadu k zaplacení daně z nemovitosti. Prakticky tak vidí a finančně cítí to, před čím Zdravá Krupka opakovaně varovala. Pře tím, že se starosta Matouš se svými příznivci, tj. i komunisty, ve snaze zachovat populistické rozhodnutí radnice o zrušení poplatku za popelnice zvýší daň z nemovitosti. „Že tu daň zvyšujeme my, nikde neřekneme, a pak tu zvýšenou daň vybere stát a v plné výši nám ji na radnici pošle. Lidi budou nadávat na stát a my to máme doma!“ Zní se smíchem nad svou vlastní údajnou chytrostí a nad hloupostí občanů na krupské radnici.

Poslední platba od občanů za popelnice v Krupce činila 350 Kč. Radnice by tedy od cca 14 000 občanů Krupky vybrala 4 900 000 Kč. To by si však radnice uměla razantně poradit s neplatiči, kterých je cca 15%! Skutečně vybraná částka by pak byla o cca 700 000 Kč nižší.

Zrušení platby občanů za popelnice – tedy za svoz a likvidaci komunálního odpadu bylo lidmi z krupské radnice zneužíváno v předvolební kampani 2010. Prý tím prokázali své sociální cítění a snahu finančně ulevit občanům v době hospodářské krize. Hned poté, co se (po „drobné“ roční komplikaci s prozrazeným uplácením a manipulováním voleb) opět usadili na radnici, začali společně i s komunisty vymýšlet, jak tu populistickou díru v rozpočtu zalepit. Omezovala je totiž v jejich rozhazovačném utrácení městských peněz.

Svoz a likvidace komunálního odpadu jsou v Krupce samozřejmě placeny, a to z rozpočtu města. Kolik se za něj skutečně platí, se občan nedozví. Strohý rozpočet uvádí částku cca 8 700 000 Kč. Další náklady jsou spojeny s tříděním odpadu a sběrným dvorem. Zprůhlednit tuto částku nebo zveřejnit smlouvu, radnici ani nenapadne! Jejich mlčení samo o sobě říká, že tuto cenu placenou radnicí by správný hospodář odmítl. Ten se totiž rád veřejně pochlubí tím, jak dokázal smluvním jednáním a pak kontrolou kvality a rozsahu cenu služby snížit. Krupská radnice však k této obludné sumě mlčí jako hrob.

Onu geniální myšlenku o zalepení populistické díry v rozpočtu města převzali „prefíkaní“ krupští radní z Teplic. Tam občané už léta ošálení radnicí, že mají odpady zadarmo, ani netuší, že je ve skutečnosti platí přes daň z nemovitosti. „Když to slupnou v Teplicích a ke všemu za to Kuberu opakovaně volí, uděláme to i my,“ řekli si krupští radní. A tak díky starostovi Matoušovi a jeho věrným, komunisty nevyjímaje, dostávali v minulých dnech do svých schránek krupští majitelé nemovitostí složenky s částkou, jejíž výše s mnohými skoro sekla. Uživatelé nájemních bytů, neradujte se, brzy to pocítíte i vy - ve zvýšení nájmu!

A jak se navýšení daně promítlo do rozpočtu města? Protože starosta Matouš odmítá cokoliv bližšího sdělit (proč asi?) a roční uzávěrku za rok 2012 radnice dodnes, tj. koncem května nezveřejnila, jsou jediným zdrojem schválené rozpočty města. V roce 2012 je daň z nemovitosti uvedena ve výši 6 500 000 Kč. V roce 2013 už ve výši 15 200 000 Kč. Rozdíl činí 8 700 000 Kč. Tedy částka je o cca 4 500 000 Kč vyšší než částka dříve vybíraná od občanů. A tak si Krupka a její občané sami zaplatí nejen ony popelnice, ale i ty slavné autobusy seniorům „zdarma“ (i když i tam si zájemce musí opatřit průkazku za tisíc korun), dotace jejich občanským spolkům a dotace na kulturu, milostivě rozdávané prý sociálně a kulturně osvícenými pány z radnice.

Takže, vážení spoluobčané, až se vám zas budou krupští komunisté v osobě Ing. Dubského, sociální demokraté - dnes již i starostou Matoušem a radním Roučkem, včetně zástupců ODS ovládaných lidovci skrze tajemníka MěÚ Ing.Růžičku, dříve řízené Ing. Pucharem, dnes pak úřednicí města pí. Jíchovou chlubit svým sociálně kulturním cítěním, tak víte, kam ty podvodníky poslat (i s jejich volební agitací). Své sliby totiž plní penězi z vašich kapes.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.