logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Setkání pod unčínskou lípou - finalistkou ankety STROM ROKU 2013

11.06.2013

V pondělí se přijela na unčínskou lípufinalistku ankety Strom roku 2013 podívat až z Brna zástupkyně Nadace Partnerství paní Hana Rambousková. Do letošní ankety nominovalo lípu místní občanské sdružení Zdraví pro Krupku. 

Zastupci Z Nadace Partnerstvi

Zástupkyně Nadace Partnerství H. Rambousková uprostřed (vlevo řidička, vpravo fotografka)

Zástupkyně nadace přivítalo u lípy několik členů OS Zdraví pro Krupku. Paní Rambousková vyslovila obdiv nad krásou a vitalitou 300 let staré lípy. Pak došlo na focení a vylosování čísla 12, pod nímž bude možno již od 15. června pro lípu hlasovat formou DMS.

Během další hodiny, kdy pořizovaly její kolegyně profesionální fotografie lípy, se všichni sešli v salonku nedaleké restaurace. Paní Rambousková informovala všechny přítomné o dalším postupu ankety, o způsobu hlasování a následném čerpání získaných finančních prostředků. Všechny také pozvala na vyhlášení výsledků ankety, které proběhne 18. října v Brně.

Setkani Zastupců Os Zdravi Pro Krupku A Nadace Partnerstvi   10.6.2013

Škoda, že přítomnosti představitelů Nadace Partnerství přímo v Krupce nevyužil nikdo z vedení krupské radnice, ačkoli byli o možnosti setkání informováni. Potěšující je však informace ze strany nadace, že ji úřad města telefonicky kontaktoval a údajně sdělil zájem podpořit hlasování ve prospěch unčínské lípy. Věříme, že se tato informace zhmotní do konkrétních kroků a že krupská radnice přispěje k podpoře hlasování v městských médiích, v organizacích a spolcích města, stejně tak i při kulturních a sportovních akcích města. 

Unčínská lípa je totiž jediným stromem, který v letošní anketě postoupil za celý Ústecký kraj do finále. Věříme, že se společně podaří získat pro „naši“ lípu co nejvíce hlasů a tím i co nejvíce prostředků, které pak budou použity na ošetření této krásné, odolné a vitální dámy – lípy malolisté.

Další informace o anketě a možnostech hlasovat pro Lípu v Krupce-Unčíně (finalistku č. 12) budeme přinášet průběžně.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.