logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Červnové zastupitelstvo rozžhavené nikoli vedry, nýbrž fotbalem

26.06.2013

Zastupitelstvo města svolané starostou Matoušem ve strachu z přítomnosti občanů opět na 9 hodin dopoledne se konalo v pondělí 24. června po vlně červnových veder. Do střechy krupského Louvre (slavné pařížské muzeum také jako v Krupce se skleněnou pyramidou a možností vychutnat si ty nejlepší výplody lidského ducha) dokonce občas bubnoval déšť. Přesto bylo zastupitelstvo jako vždy rozžhaveno nenávistným odporem vůči aktivitám Zdravé Krupky, z nichž mají starost Matouš a jím ovládaní zastupitelé neskutečný strach.

A tak body, navržené Zdravou Krupkou (ZK) do programu zastupitelstva, byly opět ve strachu z jejich obsahu odmítnuty. Starosta dal o návrzích zastupitelů ZK hlasovat v bloku, aby znemožnil i krátkou diskuzi k záležitostem pro něj velmi nepříjemným, Posuďte sami:

  • žádost o obnovu regulace hazardu v Krupce a tím i omezení zneužívání sociálních dávek, kriminality, lichvy a užívání drog a tím i omezení výnosů pro ty, kteří se tímto nechutným „byznysem“ kryti radnicí zabývají
  • vysvětlení, proč je již víc než rok odkládán nový územní plán města, který má ne městu, ale spekulantům i z řad ještě nedávno teplických, dnes souzených policistů přinést desítky milionů zisku ze změny jejich zemědělských pozemků na stavební parcely (které jistě koupili, aniž by věděli o změnách územního plánu)
  • zdůvodnění, proč Krupka jako jediné město v ČR nedostává platby za strpení větrných elektráren na svém území, a zaúkolování starosty prosazením jejich placení městu a tak vyloučení toho, že platby jdou místo městu do čísi kapsy
  • žádost o pozastavení rozhodovacích pravomocí jednatele městské společnosti Sport Krupka, na jehož majetek je vyhlášena exekuce, s cílem preventivně zabránit možným škodám na majetku města
  • žádost o změnu pravidel prodeje pozemků města s cílem zvýšení finančního výnosu pro město, ne pro jejich následné překupníky.

Nejen znalcům situace v Krupce je jasné, že projednávání těchto návrhů, natož jejich schválení, musel starosta Matouš zabránit za každou cenu. Jeho rozkaz byl do puntíku splněn zastupiteli, kteří jsou na něm závislí. Je nepochopitelné, že odmítli projednat i prezentaci a podporu účasti třísetleté unčínské lípy ve finále celostátní soutěže Strom roku. A to včetně místostarosty města Dubského, který rád předvádí svůj údajný, jak ale ukázal, falešný unčínský patriotismus. Dále zastupitelstvo probíhalo podle starostou předem daných not. Upozorňování zastupitelů ZK na pro město nevýhodné nesrovnalosti a podivnosti v řadě předložených bodů vzbudilo jen posměšky a urážlivé výkřiky.

Všichni ale čekali na závěrečnou rozpravu. Zastupitel ZK Maleček otevřel diskuzi ke svému textu o nevábném zákulisí zneužívání krupského fotbalu. Podle divokých reakcí potrefených hus bylo vidět, že zasáhl do černého. Kupodivu exceloval tajemník úřadu Růžička, který Malečkovi s divokým koulením očí sliboval za jeho drzost, že si to s ním vyřídí jako chlap s chlapem, a dokonce neváhal ve prospěch svých lživých argumentů zkreslovat rozhodnutí soudu. Což je u křesťana, za jakého se považuje, a vysoce postaveného úředníka obzvlášť pikantní.

Do vzrušené diskuze se zapojil i starosta Matouš, který dokonce odběhl pro jakési tajné policejní dokumenty. Ale vrátil se s tím, že je má doma. V tu chvíli všichni nastražili uši, kde že to je, protože to vypadalo, že praskne velké krupské tajemství a ostuda v podobě starosty Krupky bydlícího v Teplicích. Ale Matouš bleskově pochopil svou chybu a od svého bydliště odpoutal zájem zastupitelů další sprškou plivanců ke svým oponentům.

A tak se původně fotbalové téma rozplizlo do útoků na všechno a všechny, kteří ohrožují moc současných vládců krupské radnice. Změť hysterických výkřiků, posměšků, urážek i výhrůžek p. Maleček navrhl řešit veřejně přístupnou, kamerou zdokumentovanou a poté na internetu zveřejněnou diskuzí. „To si piš, že diskuze bude,“ pravil výhrůžně radní Rouček. Že nemyslí tu argumentační, ale ruční bylo nad slunce jasné. To doplnilo jeho výhrůžky „dáním přes držku od jeho dorostenců a pekla na zemi“ pro ty, teří zkříží jeho zájmy v TJ a na radnici. Inu čelný představitel města, jak má být. Zvláště když je z městského placen za obhajobu fair play v krupském sportu a péči o celkový kulturní rozvoj Krupky.

Ten dostal další ránu při vystoupení občana, který si stěžoval na klacky házené pány z radnice pod nohy snahám jeho hendikepované dcery reprezentovat Krupku i republiku na významných mezinárodních soutěžích a poskytovat služby krupským dětem při hippoterapii. „Přijďte, vyřešíme to“, viditelně neupřímně sliboval tím do defenzivy zahnaný starosta a snažil se zastupitelstvo rychle ukončit. Zvlášť když občan začal hovořit o vyděračské roli exekucí zatíženého jednatele Sportu Krupka. A tak se to červnové zastupitelstvo otočkou vrátilo do svého začátku. Stejně jako se v bludném kruhu Matoušova letitého panování točí celá Krupka. Závěrem se s obtížemi ze ztaženého starostova krku vydrásalo přání hezkých prázdnin. Málokdo z přítomných mu upřímnost tohoto přání věřil.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.