logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Podpoří už konečně krupská radnice 300letou unčínskou lípu?

29.08.2013

Nebo se bude i nadále chovat jako paličaté dítě?

Třisetletá pamětnice a bojovnice – lípa malolistá na východním okraji Unčína zůstává dále v nemilosti vrchnosti krupské radnice, a to včetně místostarosty Dubského – prý unčínského patriota, jak o sobě velmi často a rád s oblibou říkává.

V Jiráskově hře Lucerna chtěla panovačná místní vrchnost podobnou lípu pamětnici a ochránkyni místních lidí porazit. Ale místní lidé se vrchnosti postavili a s pomocí pohádkových víl a moudré kněžny lípu zachránili.

Lipa Uncin 2

V Krupce nahradili pohádkové víly a moudrou kněžnu aktivní lidé z občanského sdružení Zdraví pro Krupku. Přihlásili ji v obavě z nezájmu i destruktivních kroků radnice do ankety Strom roku 2013. Jsou to titíž lidé, kteří místní radnici nepěkně zatopili, když odhalili, jak proti občanům a jejich zdraví hájí odporně a nezdravě páchnoucí technologii provozu na výrobu skelné izolace. Část z nich se později stala součástí volebního sdružení Zdravá Krupka, které rozkrylo manipulaci a uplácení v komunálních volbách v letech 2010 – 2011, jež masivně organizovali lidé z radnice. Dnes, již  jako zastupitelé,  rozkrývají hospodaření současných radních, kteří za použití totalitních metod přispívají k významnému poškození města.

„No a pak se divte, že se s vámi páni z radnice nechtějí bavit a že lípu odmítají propagovat,“ řekne krupský občan zbouchaný místní krutou realitou. Bavit se nemusejí, když nechtějí. Neměli by ale opakovaně odmítat výzvy k veřejné podpoře unčínské lípy. Naopak by měli přispět k jejímu co nejlepšímu umístění ve finále ankety. 

Když nahlédnete na stránky Nadace Partnerství, která anketu Strom roku 2013 vyhlásila, uvidíte, že suverénně vede strom nominovaný radnicí v Mníšku pod Brdy. To proto, že tamní radnice pochopila, jak je pro město pozitivní, když místní strom soutěž vyhraje. Nejde totiž jen o strom, ale i o propagaci celého města jako místa přírodních půvabů, zdravého životního prostředí a především města kultivovaných, aktivních a pohodových lidí.

Zastupci Z Nadace Partnerstvi Setkani Zastupců Os Zdravi Pro Krupku A Nadace Partnerstvi   10.6.2013

Zástupkyně Nadace Partnerství        Společné setkání OS ZpK a Nadace Partnertsví

A čím pak že to Krupku propaguje naše slavná radnice? Páchnoucími provozy, manipulacemi a uplácením voleb, zakázkami, které vyšetřuje policie, mlčením k návozu problémových občanů včetně podpory praní jejich sociálních dávek, zrušením regulace hazardu, či neschopností udržovat kulturní památky (viz stav bohosudovského náměstí, padající hradby hradu Krupka, vodní hrad nad „kdysi“ koupalištěm, hrad Kyšperk, statek v Soběchlebech, atd.) nebo právě kácením vzrostlých stromů.

My, kteří se snažíme o co nejlepší umístění unčínské lípy (i z důvodu pozitivní propagace našeho města Krupky) stále ještě doufáme, že se na krupské radnici probudí a lípu podpoří. Např. v měsíčníku RADNICE nebo na novém webu města (promarnili již červen a červenec). Stále ještě doufáme, že lípu navíc doporučí k podpoře institucím města, především školám (dvě z nich se hrdě hlásí ke svému ekologickému zaměření), sportovním a jiným občanským spolkům. Vždyť lípu podporuje i vedení Ústeckého kraje! Ústecký kraj - srpen 2013 (str. 8)

Vás občany, prosíme, abyste lípu podpořili svým podpisem na archy, které budou k dispozici při sobotních poutních slavnostech nebo na akcích k výročí bitvy u Chlumce. Možné je také zaslat dárcovskou DMS na číslo: 87 777 s textem: DMS STROM12

Odměnou vám bude nejen pomoc k co nejlepším umístění lípy v soutěži a tím i získání finančních prostředků na její údržbu, ale i pozitivní propagace našeho města Krupky. Alespoň maličko tak smyjete to, čím Krupku špiní naše „slavná“ radnice.

Občanské sdružení Zdraví pro Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.