logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

S Matoušovou levicí ke „světlým zítřkům“

08.09.2013

Léto uběhlo jak voda a duše krupských občanů zocelené prázdninovými radovánkami a sluncem nabité optimistickou energií jsou opět připraveny snad bez psychické újmy odolávat skutkům pánů ovládajících krupskou radnici. 

Odolávat bude třeba také ve volební kampani před mimořádnými parlamentními volbami, které se vší pravděpodobností potvrdí nástup spojené levice, reprezentované hlavně ČSSD a KSČM. Tento nástup potvrdí věštecký um starosty Matouše, který se po zmanipulovaných volbách v Krupce spojil už v roce 2011 právě s komunisty a poté vstoupil do krupské ČSSD, dokonce i se svými nejbližšími parťáky, též přisátými na financích a majetku města. Tímto krupskou ČSSD plně opanoval.

Právě zkušenost krupských občanů se socansko-komunistickou radnicí by mohla být varováním před volbou těchto stran do parlamentu. Když pomineme finální podporu krupské levice při manipulovaní a uplácení komunálních voleb 2010, stačila nám levicová fronta ČSSD a KSČM v čele se starostou Matoušem od roku 2011 zanechat v Krupce tyto „pomníčky“:
- Zrušila již tak nedostatečnou regulaci hazardu z důvodu maximalizace výnosů ze zneužívání sociálních dávek problémových občanů (za tímto účelem navezených do Krupky)
- Odmítla veřejnou kontrolu práce radnice tím, že

  • zavedla tvrdou cenzuru v městských médiích
  • přesunula jednání zastupitelstva na dopolední hodiny
  • odmítla kontrolu přidělování a využívání dotací města
  • odmítla audity v městských organizacích - zejména ve společnosti Sport Krupka
  • odmítla účast opozičních zastupitelů v komisích a výborech města

- Tajila a následně nevýhodně prodala zařízení městských kotelen s cílem definitivně znemožnit kontrolu podivného hospodaření ve společnosti Energie Krupka
- Soustavně přiděluje neprůhledně veřejné zakázky zejména „starostově“ společnosti JAPIS
- Opakovaně prodává pozemky města za podhodnocené ceny
- Není schopna řešit zřícení části hradeb hradu Krupka, zaviněné radnicí zanedbáním údržby hradeb
- Dopustila neplacení finanční kompenzace městu za strpení větrných elektráren ve správním území města
- Odmítla podat vysvětlení k řadě zakázek města provedených v době rozpočtového provizoria roku 2011, nyní vyšetřovaných policií

- V neposlední řadě opakovaně odkládá zveřejnění nového územního plánu, zřejmě v obavě z potvrzení změny hektarů polí - levně nakoupených souzeným teplickým policistou - na lukrativní stavební parcely. Řeč je o průhledných mnohamilionových darech za letité krytí podivných machinací na krupské radnici.

Zajisté si každý ze čtenářů vzpomene na další „pomníčky“ vůdců ČSSD a KSČM ovládajících krupskou radnici. Nejde o žádné překvapení. Vždyť tyto krupské partaje (o ODS a KDU-ČSL ani nemluvě) se zcela sehnuly před osobními zájmy současného starosty Matouše a jeho nejbližších parťáků, jejichž chamtivost stála Krupku od r. 2000 už téměř půl miliardy korun. 

Vše se snaží před občany města maskovat do určité míry fungujícími základními službami a neustálým parazitováním pánů z radnice na pozitivních aktivitách jednotlivců či občanských spolků, o nichž pak sami tvrdí, že by bez nich nebyly. Mnohým občanům to stačí k tomu, aby k mizerné a osobními zájmy páchnoucí práci radnice mlčeli nebo si jen tiše kdesi v koutku zanadávali. Přitom sami moc dobře vědí, jak levicoví vládci radnice brzdí rozvoj města a brání tím zlepšení služeb pro občany i podmínek pro jejich kulturní a společenské vyžití. O destrukci obecného pocitu bezpečí, životní úrovně a pohody ani nemluvě.

Již za rok nás čekají komunální volby. Pasivita či strach občanů postavit se lidem ovládajícím ve jménu svých soukromých zájmů krupskou radnici může tento bídný stav města zakonzervovat na další čtyři roky. Co takhle využít nabití optimistickou letní energií a tu socansko – komunistickou žábu, která dusí ekonomický i společenský rozvoj Krupky, z radnice vypudit. Hezčí dárek si občané Krupky dát nemohou.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.