logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Starosta Matouš přistižen ve věci regulace hazardu při lži

09.10.2013

Krupští aktivisté z politické strany Piráti získali počátkem tohoto týdne skrze žádost podle zákona 106 o přístupu k veřejným informacím podklady krupské radnice, které měly sloužit jako základ pro novou vyhlášku o regulaci hazardu. Získané materiály potvrdily lži starosty města Matouše o dlouhodobé a koncepční přípravě této vyhlášky.

Na zastupitelstvu města 23. 9. 2013 starosta Matouš hovořil o prý dlouhodobé a koncepční přípravě vyhlášky i prý ve spolupráci s Policií ČR. Výsledkem prý řady jednání měl být prý materiál zpracovaný komisí pro rozvoj města, který byl prý podkladem pro text vyhlášky. To opakované „prý“ proto, že tento materiál starosta přes výzvu zastupitelů Zdravé Krupky odmítl na jednání zastupitelstva předložit – přeloženo do „radniční krupštiny“ - žádný takový materiál totiž neměl!

Krupští Piráti obdrželi od radnice dva dokumenty. Důvodovou zprávu k regulaci hazardu, ne však zpracovanou radnicí, ale zastupiteli Zdravé Krupky, kteří ji zaslali vedení města a většině zastupitelů dne 13. 9., tj. 10 dní před konáním zastupitelstva. Druhým dokumentem je jeden zápis z jednání komise rozvoje města ze dne 18. 9. 2013, tj. konané o pár dní později. V posledním dvouřádkovém bodě zápisu je uvedeno, že místostarosta Krupky Ing. J. Dubský navrhl povolení 4 heren, jejichž adresy se poté objevily ve vyhlášce města regulující hazard.

Takže žádná dlouhodobá koncepční práce, žádné jednání s Policií ČR! Na základě dlouhodobého tlaku Zdravé Krupky na regulaci hazardu a souběžně zájmu médií o důvody pro nulovou regulaci hazardu v Krupce propadlo vedení radnice (tj. hlavně pánové Matouš a Rouček) panice, že ponechání stávající situace je neudržitelné a že ohrožuje už i jejich soukromé zájmy spojené s hazardem.

A tak pod lží o regulaci hazardu tento pouze přeskupili. Udělali to tak, aby hazard, byť omezen, dál plnil to, proč je v Krupce jejich radnicí chráněn a podporován. To jest, aby vysával sociální dávky od převážně sociálně slabých obyvatel sídliště Horní Maršov a zároveň zajistil zisky radnímu Roučkovi a dalším blízkým parťákům starosty Matouše. A aby to tolik nebučelo, hodili výběr heren na místostarostu Dubského, umlčeného uplacením funkcí místostarosty města. On je prý tím, kdo navrhl ony 4 správné adresy, které komise pro rozvoj města okamžitě (snad i s potleskem) akceptovala.

Pikantní na tom je, že s výjimkou Kolosea nemohl tyto adresy místostarosta Dubský navrhnout! A to z důvodu své funkce jak místostarosty města tak hlavně předsedy komise pro řešení integrace Romů. Prý jím navržené adresy jsou totiž v zásadním rozporu s tím, co by měl v těchto funkcích prosazovat. Ledaže by už i pan Dubský svou činností v těchto funkcích jen zastíral své skutečné zájmy, tj. také se napakovat na sociálních dávkách sociálně slabých a výnosech z hazardu. Jak tomu opravdu je, by měl pan Dubský občanům urychleně vysvětlit. Jeho mlčení dělá tu druhou odpudivě amorální a ziskuchtivou variantu pravděpodobnější.

A tak to s regulací hazardu dopadlo stejně jako se vším, co vypadne z krupské radnice, silově ovládané panem Matoušem. Na první laický pohled pro město přínosné kroky, ve skutečnosti jde o rozhodnutí, která město poškozují a směřující finance města i jeho občanů do kapes pánů ovládajících radnici.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.