logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Strom roku 2013 - výsledky ankety jsou známy. Jak dopadla unčínská lípa?

20.10.2013

V pátek večer byly v Brně v areálu Nadace Partnerství vyhlášeny výsledky ankety Strom roku 2013.

P. Malecek    Nadace Partnerstvi Uncinska Lipa Jako Finalistka

Unčínská lípa, jedna z finalistek soutěže, kterou nominovalo do soutěže občanské sdružení Zdraví pro Krupku, skončila na krásném devátém místě.

Vysledky Ankety

Navrhovatelé zpočátku sice očekávali lepší výsledek, to ale ještě netušili, jak macešsky se k lípě – pamětnici mnoha historických událostí města Krupka -postaví sami nejvyšší představitelé města. 

Z podnětu starosty města Z. Matouše nebyla mediální propagaci lípy věnována v měsíčníku Radnice ani řádka, ačkoli k ní byl opakovaně vyzýván. Starosta sám dokonce odmítl připojit se svým podpisem na podpisový arch ve prospěch lípy. 

Uncinska Lípa   Starosta Matouš

V jeho vleku pak stejně lhostejně přistoupil k lípě místostarosta J. Dubský – unčínský patriot (jak si rád s oblibou říká), kterému ale byla lípa jaksi zcela „ukradená.“

Na rozdíl od jiných finalistů nepřispěli svými hlasy do soutěže ani žáci a učitelé krupských základních či středních škol.

Z celkově získaných 1 875 hlasů jich nejvíce obdržela lípa od lidí z jiných měst našeho regionu. Část z nich lípu podpořila DMS, většina hlasů pak pochází z podpisových archů, za něž bylo nutno uhradit finanční částku (1 podpisový arch = 20 hlasů = 60,- Kč).

Rádi bychom poděkovali všem, kteří lípu podpořili DMS čí svým podpisem. Dále všem sponzorům, kteří se nazalekli arogantního postoje vedení města a přispěli na úhradu podpisových archů.

Výsledek této ankety vypovídá mnohé o smutné situaci, atmosféře a náladě v našem městě. 

M. Bačová, o. s. Zdraví pro Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.