logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

ÚZEMNÍ PLÁN – Jak Krupku stoprocentně změnit v dojnou krávu pánů z radnice

07.11.2013

Dne 31. 10. 2013 zveřejnila krupská radnice návrh nového územního plánu města Krupky (dále jen ÚP). Seznámit se s ním a prostudovat ho je možné v elektronické podobě (je zveřejněn na webu města) nebo je nutné zajít v úředních hodinách na stavební úřad města a tam nehlédnout do ÚP v jeho papírové podobě.

Na pondělí 2. 12. 2013 je svoláno veřejné projednání návrhu ÚP.

Pomalu tak končí anabáze zahájená už v roce 2007, kdy zastupitelstvo odsouhlasilo zpracování nového ÚP. Následně se k osobním zájmům pánů z radnice (k žádné skutečně veřejné diskuzi s občany nedošlo), které do nového ÚP zabudovali, vyjadřovaly všemožné instituce veřejné i státní správy. Současná radnice, ovládaná starostou Matoušem, krátce po uplácených a proto soudem rušených volebních hlasováních z let 2010/2011, slíbila rychlé dokončení a zveřejnění návrhu nového ÚP. Mělo se tak stát před létem roku 2012.

Ještě před tímto termínem však „prasklo“, že hlavním důvodem pořizování nového ÚP je změna dosud rozsáhlých zemědělských pozemků v komerční zóny. V Krupce netřeba upřesňovat, že jde většinou o pozemky, které radnice odmítla zakoupit od státu a poté je obratem získal někdo z blízkého okruhu starosty Matouše (viz bytová zóna Vrchoslav, kde tehdy, ještě jako místostarosta, Matouš takto město připravil o 40 milionů. Pak se divte, že je starostou), nebo je získal někdo z řad teplických policistů, v té době souzených kvůli závažnému obvinění.

Bylo více než jasné, že oněm souzeným potvrzení informací o jejich podezřelém byznysu v Krupce u soudu neprospěje. A tak se zveřejnění nového ÚP ústy starosty Matouše bez uvedení důvodu odkládalo a odkládalo. V srpnu všakteplický soud konstatoval nevinu Matoušových policejních parťáků a tak – prásk a nový ÚP je na stole. ÚP, který mění dosud zelené okolí krupských bytových zón z významné části v komerční areály. A to s vysokým podílem fotovoltaických elektráren, které jen dokumentují, jak je tento ÚP zastaralý a zaměřený na oškubání města a jeho řadových občanů.

Takto navržený ÚP tak jasně říká, že těm, kteří ovládají krupskou radnici, už nestačí poškozovat a ždímat Krupku přes podhodnocené prodeje a předražené zakázky. Už jim nestačí, jak město devastují podporou hazardu spojenou s návozem problémových občanů, nebo černou dírou na městské finance zvanou Sport Krupka.

Nyní se chytají město poškozovat i skrze tento ÚP. S jasným cílem namastit si kapsu a městu a jeho občanům nechat jen drobné. A k tomu se přidávají problémy s tím, co oni v zájmu svých zisků do Krupky přitáhnou. Viz jimi obhajovaný zápach z emisí valících se z jedné z fabrik v současné průmyslové zóně, kterou ke škodě města (ale určitě ne své) prodali 150 milionů Kč pod cenou.

Tím vším, čím Krupku vědomě poškozují, sami potvrzují, že jim vůbec nejde o harmonický rozvoj Krupky a spokojený život jejích občanů. Sami říkají, že jim jde o jediné: co nejvíce si nahrabat na městském pro sebe.

Pojďme jim v tom společně zabránit odmítnutím negativních změn v novém ÚP, kterými si krupské radniční panstvo, dnes hlavně socané a komouši, dělají z Krupky definitivně svou dojnou krávu živenou námi – řadovými občany města.

Ing. P. Maleček, dlouholetý zastupitel města Krupka


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.