logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Pobavte se listopadovou RADNICÍ, máte-li na to ovšem žaludek

17.11.2013


„Seděl jsem s prezidentem Zemanem,“sděluje hned v úvodu nadšeně starosta Matouš. Bohužel ne tam, kde by to zvláště u něj, ale i u naší „zábavné“ hlavy státu mnozí uvítali. Bylo to v Chrámu chmele v Žatci a pikanterie o tom, co bylo konzumováno, nám starosta zatajil. Čímž probudil bujnou fantazii o tom, zda se i s prezidentem po té konzumaci nezměnili v bezvládné žoky s chmelem a nestali se tak, byť jen přes noc, interaktivní součástí tohoto muzea. 

Neopomněl však zdůraznit svou okresní veledůležitost, oštemplovanou tímto pozváním. Vždyť je jedním jen ze tří pozvaných (tj. těch nejmocnějších) starostů Teplicka na toto prezidentské turné! Je jasné, že se konalo hlavně kvůli shánění hlasů pro Zemanovu stranu SPOZ, jedovatě přezdívanou stranou přátel organizovaného zločinu. Což by pozvání krupského starosty, proslaveného z důvodu dojení města uplácenými volbami, pěkně vysvětlovalo. Lze tedy předpokládat, že předmětem jejich srdečné diskuze bylo i to, že pro volební vítězství lze využít jakýchkoliv špatností.

A posílen prezidentovým pochvalným poplácáním po rameni, udeřil starosta v dalším odstavci mužně na pomlouvače Krupky (i ty z celostátních médií). Na ty, jimž se nelíbí „účinná" regulace hazardu, kterou tak dlouho připravoval. Vždyť díky této jeho obětavé práci se prý Krupka vyšvihla mezi města nejlépe regulující hazard. S tím nelze než (zvlášť z jeho pohledu) plně souhlasit. Vždyť se mu tím podařilo dosud po Krupce chaoticky rozmístěné a kdovíkomu patřící herny zkoncentrovat jen do čtyř lokalit! To, že patří jeho blízkým parťákům (v čele s mocným radním K. Roučkem), je jistě jen náhoda. A to do prostorů umožňujících provozovat mnohem víc automatů, než tomu bylo v tom dosavadním neregulovaném chaosu. 

Toho chaosu, který radnice ovládaná současným starostou na podzim r. 2011 podpořila zrušením tehdy platné regulace hazardu. Tenkrát však pánům z radnice nedošlo, že tím nebude možné regulovat bobtnající výnosy z hazardu tím správným směrem. Tato nová regulace, vkládající hazard jen do rukou jeho přátel, to však jednoznačně napravuje. A tak je Krupka opět světová – hazardem řízeným přímo z radnice.

Tic   Pf 2012

Nadšen svými úspěchy pak starosta Matouš jaksi opomněl občany vyzvat k diskuzi nad novým územním plánem města (dál jen ÚP). No, opomněl – to by tak ještě scházelo, aby se v tom jeho veledíle, směřujícím desítky milionů korun místo do pokladny města do těch správných kapes, šťoural kdejaký rejpal. Vždyť na tom pracuje už sedm let a z toho posledního územně plánovacího vejvaru z bytové zóny Vrchoslav mu už moc nezbývá. 


A tak se musí udělat nový ÚP! Stačí si z něj vypsat zemědělské pozemky, které tento ÚP mění v lukrativní bytové či průmyslové zóny, či na tak zvanou nelesní zeleň, která se v ty komerční snadno změní. A pak si zjistit jejich majitele. No a máte v ruce seznam Matoušových parťáků či jejich příbuzných. Přes ÚP obdarovaní parťáci pak zajisté na starostu nezapomenou a zbaví ho těch jeho opakovaně hrozících finančních problémů.

A tak se starosta Matouš bude moci dál moudře a obětavě věnovat své Krupce, kterou tak miluje, že se raději přestěhoval do Teplic. Za ta léta ji má i tak, jak sám říká, pořádně pod kůží. Nebo spíš za nehty!

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.