logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

(Ne)bezpečné veřejné osvětlení

12.12.2013

Vážení občané Krupky,
dovoluji si Vás požádat o pomoc při předcházení riziku úrazu elektrickým proudem z veřejného osvětlení. Ohroženy jsou zejména děti, osoby neznalé a zvířata.

Pro život obyvatel města je dobrý technický stav veřejného osvětlení velmi důležitou věcí. Nebezpečným se stává veřejné osvětlení, pokud dojde v důsledku krádeže, vandalismu, dopravní nehody či stáří materiálu k odkrytí jeho elektrických částí, které jsou při zapnutí osvětlení pod proudem. V tom okamžiku představují smrtelně nebezpečnou hrozbu. Stačí chvilka nepozornosti či neznalost a při dotyku přímo nebo prostřednictvím vodivých předmětů může dojít k úrazu elektrickým proudem, který může mít za následek i smrt.

Na nebezpečí úrazu elektrickým proudem jsem upozornil na jednání zastupitelstva města 9. prosince vedení města a všechny přítomné. Navrhl jsem uložit městské policii provedení systematické kontroly všech osvětlovacích těles ve městě. Byl jsem však ujištěn, že není potřeba žádné mimořádné opatření provádět. Starosta přislíbil, že ve svém tisku Radnice zveřejní výzvu občanům k nahlašování poškozených lamp. Protože však prosincová Radnice právě vyšla a žádná podobná výzva v ní není, rád bych Vás požádal o spolupráci osobně.

Sám nyní sleduji veřejné osvětlení ve svém okolí mnohem více. Nechci čekat, až bude pozdě. Chci předejít případnému neštěstí. Již jsem zjistil několik nebezpečných lamp u panelových domů v Dlouhé ulici a u stadionu. Místa jsem nahlásil. Rád bych prošel celou Krupku, ale samotnému by mi to trvalo příliš dlouho. Proto Vás žádám o spolupráci. Pomozte mi ochránit děti, osoby neznalé i zvířata. 

Poškozené veřejné osvětlení můžete nahlásit přímo na město s tím, že zároveň zašlete kopii i nám Zdravé Krupce, abychom mohli zkontrolovat, jak město s informacemi od Vás pracuje. V případě velkého množství závad navrhneme na příštím zastupitelstvu nápravná opatření. Pokud je pro Vás lepší varianta oslovit nejdříve nás, můžete tak klidně učinit. Informace o místu nebezpečí předáme městu obratem sami. 

Kontakt na město: podatelna@mukrupka.cz
Kontakt na Zdravou Krupku: info@zdravakrupka.cz

V hlášení prosím uveďte část města, ulici a místo, kde jste poškozené osvětlení našli.

Děkuji za pomoc.

Ing. Rostislav Příhoda
zastupitel za Zdravou Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.