logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Rok 2014 – pro Krupku naděje nebo pokračování úpadku?

06.01.2014

Stojíme na začátku nového roku 2014. Roku, kdy se budou kromě květnových evropských voleb konat v říjnu i volby komunální.

Netřeba připomínat, že ty poslední v Krupce trvaly téměř rok, protože musely být po zásahu ústavního a poté krajského soudu dvakrát opakovány. Přesto se ten, v jehož prospěch docházelo ve většině k manipulaci voleb, stal následně i za pomoci zfalšovaného povolebního dokumentu, jak potvrdila i policie, starostou. Spolu s dalšími včetně funkcí místostarosty uplacenými komunisty, kteří ho do té doby v čele města odmítali, zcela ovládl radnici.

Tato skupina lidí podřídila i pomocí totalitních metod plně správu města svým osobním zájmům. Zavedla tvrdou cenzuru a běžně vyhrožuje a napadá ty, kteří se jim v zájmu zachování demokratické, hospodárné a kulturní správy města postavili. A naopak odměňuje ty, kteří před nimi ohýbají hřbet.

Jedinou opozicí v zastupitelstvu jsme pak zůstali my - zastupitelé Zdravé Krupky, podporováni našimi příznivci. Není to jednoduchá pozice. Kritizování radnice vždy vyvolává obavu, zda nejde jen o mocenský boj s cílem vytlačit stávající garnituru z radnice a ovládnout město ve vlastním zájmu, jak to stávající páni z radnice tvrdí, kde mohou. A tak za situace, kdy město ve svých základních činnostech jakž takž funguje a díky naší kritice vedení města má i dílčí pozitivní výsledky, kladou si váhající otázku: „Tak co Vy z té opozice vlastně chcete?“ Odpověď je jednoduchá:

Chceme demokraticky spravované město, které se rozvíjí hospodářsky i kulturně ve prospěch všech občanů. Jak toho dosáhnout, je všeobecně známé a všude platné. Zároveň to zbavuje váhající občany obav a rozkrývá lživé pomluvy šířící se z radnice. Stačí jen:

  • Zrušit cenzuru nad správou města a otevřít ji spoluúčasti a kontrole občanů
  • Zapojit občany do řešení problematiky města
  • Zabránit komukoliv systémově zneužívat funkcí v čele města zavedením veřejné kontroly a spolurozhodováním občanů
  • Dosáhnout morální očisty Krupky
  • Investovat zachráněné finance do oblasti kultury, sportu, sociálně- seniorské péče a hasičů
  • Zlepšit historickou tvář Krupky*

My - zastupitelé a příznivci Zdravé Krupky jsme optimisty a dobře víme, že Krupka je ve své podstatě krásné místo pro život mnoha poctivě a obětavě pracujících lidí, kterým jsme za jejich práci vděčni. Jejich vůle a práce však končí tam, kde narazí na soukromé zájmy současného vedení radnice. Tím však svůj osud dávají do jeho rukou.

Vyzýváme proto všechny poctivé občany Krupky, aby přestali naříkat nad údajnou špatností dnešní doby a odvážně a aktivně vzali rozhodování o Krupce do svých rukou.

Nejpozději tak budou moci učinit na podzim při nových komunálních volbách.

Jen tak zbaví Krupku vlády dnešních radničních pánů a udělají z Krupky místo pro plnohodnotný, spokojený a šťastný život.

Zastupitelé Zdravé Krupky

*Jednotlivé body budou následně přesněji specifikovány a rozvedeny


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.