logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Odsouzeni za podhodnocený prodej majetku města – bohužel ne v Krupce

29.01.2014

Bývalým i dnešním krupským zastupitelům, kteří slouží místo městu a jeho občanům především zájmům starosty Matouše se musí strachy rosit záda, když slyší zprávu, že jejich kolegové  - zastupitelé  z malé obce Hladké Životice byli odsouzeni za podhodnocený prodej pozemků města. A to oproti Krupce za doslova směšnou škodu ve výši cca 8 milionů Kč.

Krupští zastupitelé sloužící současnému starostovi Matoušovi jsou oproti těm životickým jiní kabrňáci! Když sečteme podhodnocené prodeje majetku města, které odsouhlasili na jeho pokyn nebo pokyn jeho poskoků v čele města, dojdeme k částce na úrovni 300 milionů Kč, tj. víc než 30 x vyšší.

Vše začalo po volbách v r. 1998, kdy lidé okolo p. Matouše plně ovládli radnici, podhodnoceným prodejem akcií energetických firem, obchodního centra DELTA, pozemků pod průmyslovou zónou firmě Investorsko-Inženýrská, pozemků pro výstavbu rodinných domů v Unčíně, Maršově a pod Hamry firmě Prevent Plus, pokračovalo to řadou nevýhodných směn pozemků po celé Krupce, hlavně těch v Unčíně, za kterou jako lev bojovala rodina Kváčů. V posledních letech to byly např. pozemky v jabloňovém sadu pod Maršovským sídlištěm nebo prodej městských kotelen.

Ani to Matoušově spolku nestačí. Další ztráty na úrovni desítek milionů Kč městu způsobily a způsobují odmítáním nákupu pozemků městem od Pozemkového fondu, které se poté, co je koupili sami nebo jejich parťáci, staly přes změnu územního plánu lukrativními stavebními parcelami nebo zneužíváním vyhlášky o cenách pozemků města pro individuální výstavbu, kdy jimi zvýhodnění majitelé dostavěné nemovitosti prodávají s pozemky už za plně tržní nikoli městem zvýhodněnou cenu. Nemluvě o předražených nákupech a veřejných zakázkách.

Mnozí nechápavě kroutí hlavou. Jak to, že to v Krupce těm, kteří v řádu stamilionů Krupku poškozují, prochází a ti jen 8 milionoví, ke všemu viditelně naivní čudlaři z nějakých Životic, jsou odsouzeni? Mnozí to s odplivnutím svádí na mnohaleté koncese, která má rodina Matoušů u policie, bohužel jedno zda komunistické nebo té dnešní údajně demokratické. I to je možné, ale vše tkví hlavně v tom, že ty, kteří ve velkém Krupku poškozují, její občané stále znovu a znovu volí. Ve většině tím, že k volbám vůbec nejdou v naivním rozčílení, že všichni, co chtějí na radnici, jsou zloději.

A proč by se pak měla policie, zvláště ta státní, zabývat něčím, co vlastně sami občané Krupky chtějí a ve volbách sami opakovaně legalizují. I policisté jsou jen lidé a věnují se přednostně lumpárnám, které občanům většinově a viditelně vadí.

Kdyby ty stamiliony vyvedené současným starostou Matoušem a spol. zůstaly v pokladně města, mohla být dnes Krupka celá „pozlacená“. Nemluvě o hrdých a bohatě žijících občanech Krupky, kterým by záviděli všichni široko daleko. Takto se těm z té divné Korupky spíše smějí.

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.