logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Opoziční Zdravá Krupka prolomila cenzuru v měsíčníku RADNICE II

11.05.2016

Jak to vidí zastupitelka M. Bačová?

„Z rozhodnutí odvolacího soudu musel vydavatel měsíčníku RADNICE v květnovém čísle uveřejnit více než po roce konečně celý, nijak neupravený příspěvek mého kolegy R. Příhody. Zatímco do doby vydání soudního rozhodnutí obhajoval vydavatel své porušení tiskového zákona smyšleným argumentem – mluvil o délce příspěvku, která by zahltila až 4 strany měsíčníku, došlo nyní k výrazné změně. S údajnou délkou to nevyšlo, tak se několik koaličních zastupitelů opírá do samotné podstaty sdělení. Obhajují nevyhovující Pravidla prodeje pozemků a jasně dávají najevo, že dělají svou zastupitelskou práci jen a jen pro blaho lidí. O tom, zda spravují město jako řádní hospodáři, nikde ani slovo.

Ve svém příspěvku chtěl opoziční zastupitel R. Příhoda již před rokem sdělit krupské veřejnosti, že se samospráva, tj. zastupitelé města nechovají ke svěřenému majetku s péčí řádného hospodáře, když souhlasí s prodejem pozemků z majetku města za cenu nižší, než je cena v místě  a čase obvyklá, a tuto nižší cenu nijak nezdůvodňují, ačkoli to zákon ukládá.

Nemá to nic společného s tím, že bychom snad my, zastupitelé za Zdravou Krupku, měli nějaký osobní zájem na tom, aby zájemci kupovali pozemky od města dráže. Jde nám o dodržování zákonů, což je pro představitele radnice v Krupce něco zcela zbytečného, nadstandardního, něco, co je vůbec nezajímá a co si klidně dovolují nerespektovat.

Pokud ale i Ministerstvo vnitra potvrdilo, že Pravidla pro prodej pozemků z majetku města nejsou v Krupce v souladu s daným zákonem, nezbylo koaličním zastupitelům soustředěným kolem starosty Z. Matouše, než se těmito Pravidly začít zabývat a uvést je v soulad se zákonem. (Zastupitele R. Příhodu ke zpracování nových Pravidel nepozvali, ač o to žádal, aby mu pak vytýkali, že to museli řešit sami.)

Koaliční zastupitelé Z Saifert nebo J. Dubský se s tím ovšem nechtějí smířit. Ve své malé mediální show na stránkách květnové RADNICE prozrazují, že nemají v ruce jediný pádný argument, kterým by obhájili svou nechuť měnit tato „osvědčená“ Pravidla. Podsouvají krupským občanům řeči o tom, že jediný zastupitel ve své show nehájí zájmy občanů, naopak jde proti těm, kteří si v Krupce chtějí koupit od města pozemek, snaží se dosáhnout toho, aby jim koupi zkomplikoval, prostě chce do všeho vnést jen zmatek. Přitom byla podle nich ona stará Pravidla, která vyhovovala nejvíce těm, kteří se je snaží neustále nekriticky obhajovat, úžasná a jedinečná.

Co na tom, že město, které trpí nedostatkem financí na investice a neustále si půjčuje v bance, které je dlouhodobě zanedbáváno a zároveň má ambici vstoupit do UNESCO, město, jehož vedení dlouhodobě nebylo schopno vytvořit fond na podporu památkových objektů v městské památkové  zóně, prodává pozemky celá dlouhá léta ve srovnání s cenou  v místě a čase obvyklou za pakatel. Myslíte, že by se takto chovali stejně, kdyby šlo o jejich soukromý majetek?

Panu Saifertovi děkujeme za podsunutí dobrého nápadu. Řadu případů by mohla policie prověřit .“

Miloslava Bačová, zastupitelka za Zdravou Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.