logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Opoziční Zdravá Krupka prolomila cenzuru v měsíčníku RADNICE III

12.05.2016

A co tomu říká opoziční zastupitel P. Maleček, dlouhá léta dobře znalý poměrů na krupské radnici?

Po tuhém, víc jak ročním vzpouzení se demokratickým principům i platným zákonům zveřejnilo vedení radnice v  tiskovině RADNICE text zastupitele Zdravé Krupky kolegy Příhody, v kterém kritizuje radnicí a jejími zastupiteli prováděný prodej pozemků města. Text je to nekonfliktní, žádající pouze o dodržování zákona, nenařizující ani nevyhrožující.

Proč tedy vyvolal u vedení radnice tak agresivní reakci, proč byl zastupitel Příhoda při jednáních zastupitelstva vedením radnice tupen, pomlouván a zesměšňován? Proč to celé muselo skončit u soudu, proč se radnice odvolala a celou věc musel řešit i Krajský soud?

Tyto otázky si pokládá každý, kdo ctí principy demokracie a platné zákony. Naopak ti, pro které je demokracie otravnou procedurou a zákony cárem papíru, pokračují ve své snaze znemožnit opozici v zastupitelstvu, aby zveřejňovala své názory v městské, čili všemi občany Krupky placené tiskovině RADNICE.

Což bylo potvrzeno i v květnové RADNICI, když soudem nařízené zveřejnění textu R. Příhody doprovodily hned tři texty – strana 2 od Z. Saiferta (jednatele Sportu Krupka), strana 8 od redakční rady (tj. od M. Křivohlavého osobního PR pracovníka starosty Matouše placeného z peněz města) a tamtéž i místostarosty J. Dubského (KSČM). V součtu 3x delších než ten kolegy Příhody, kterým by prý býval „zaplevelil“ pomalu celou RADNICI.

Copak délka, zajímavější je obsah. Sami pisatelé v nich, nejen obsahem, ale i hysterickou snahou pošpinit opozici i platné zákony, rozkrývají své skutečné zájmy. Samozřejmě zabalené do krásných řečí o ohrožení informování o občanském a kulturním dění v Krupce, o ohrožení snahy radnice prodávat levně městské pozemky krupským občanům, či o konci (jak píše místostarosta J. Dubský) selského rozumu a vítězství závisti a nenávisti v zastupitelstvu (což je i trefný popis jím milované komunistické ideologie).

Čtenář ani nemusí znát historii RADNICE, aby pochopil, čemu a komu tyto texty slouží. Stačí si připomenout rčení o nejvíc kejhající potrefené huse. Každý ví, že RADNICE, až na část, která informuje o občanském a kulturním dění města, tj. nikterak není ohrožena novelou zákona, ani délkou textů zastupitelů, je za peníze všech občanů Krupky zneužívána k propagaci osob vládnoucích městu. Dnes především starosty Z. Matouše. A to až tak, že byla v rámci celé ČR zařazena mezi radniční tiskoviny nejvíc zneužívané vládnoucí radniční klikou.

A všechen ten humbuk, ty zbytečné soudy (kdopak asi zaplatí městu náklady s nimi spojené, jedná se o desítky tisíc Kč), ty pomluvy a zesměšňování opozičních zastupitelů a i ty texty v květnové RADNICI slouží jedinému - zachovat letitý stav, kdy je RADNICE tvrdě cenzurována a zneužívána k propagaci osob vládnoucích městu a jejich poskoků.

To je však jen prostředek k tomu hlavnímu, o co osobám vládnoucím Krupce jde – „Nikdo nebude šťourat, natož kriticky psát o tom, jak spravujeme město, hlavně jeho finance a majetek! Ke všemu v naší RADNICI!“ Na otázku, proč se tak vedení radnice vzpouzí veřejné kontrole toho, jak nakládá s majetkem a financemi města, nechť si odpoví každý sám…

 P. Maleček, zastupitel za Zdravou Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.