logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

ZÁZNAM Z POSLEDNÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

22.06.2016

Poslední zastupitelstvo v pondělí 20.6. 2016 trvalo necelé dvě hodiny. Zdůvodněním, proč bylo zasedání tentokrát svoláno překvapivě na 14.00 h., se starosta neobtěžoval. Důvodem mohla být Změna č.1 územního plánu, k jejímuž zadání měla podat vysvětlení Ing. arch. Zdeňka Táborská (na své vystoupení čekala 45 minut), ale pravděpodobně si nechtěli páni radní nechat dopoledne ujít začátek Sportovních her mládeže, i když ke slavnostnímu zahájení mělo dojít až následující den.

Po oficiálních formalitách - přivítání, volbě návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu - přišly na řadu jednotlivé body programu, doprovázené ze strany starosty podivnými komentáři. Však posuďte sami. Na pomoc jsme vám připravili k záznamu 10. zasedání ZM Krupky časy začátků jednotlivých projednávaných kapitol.

3.20 - Prodej pozemků

Vše proběhlo velmi rychle, protože se schvalovalo všech 22 záměrů en blok (najednou). Zdravá Krupka byla proti prodeji dle starých pravidel, tj. za ceny 150,- nebo 200,-Kč/m2 a nikoli za cenu obvyklou, jak ukládá zákon.

6.10 - Prodej trafostanice

ČEZ ji chce od města vykoupit, cena 521 760,- Kč byla stanovena dle znaleckého posudku, z něhož nám zastupitelům byla předložena vedle úvodní strany pouze strana č. 9. Na dotaz Ing. R. Příhody, proč nemáme k dispozici celý znalecký posudek, odpověděl starosta, že ostatním zastupitelům to takto stačí. Odpověď starosty na další dotaz, a sice nač byl dělán tento znalecký posudek, si poslechněte sami. Dozvíte se např., že cena, za kterou ji chce ČEZ vykoupit je cenou úřední. Co je ale cena úřední, nedovedl starosta vysvětlit.

9.22 – Žádost o revokaci us. č. B/12 ze dne 1.12. 2014 – žádost o snížení ceny za odkup pozemků kvůli narovnání majetkoprávních vztahů pod stavbou čerpací stanice odpadních vod v Nových Modlanech a příjezdu k ní. Původní cena, která byla za pozemky v prosinci 2014 Severočeské vodárenské stanovena,  činila 164 112,-Kč. Nově uvedená cena dle znaleckého posudku zadaného SčVK byla stanovena na  58 430,- Kč. Důvod kupujícího pro snížení ceny vysvětluje paní Vorlíčková.

10.55 – Výkup pozemku do majetku města v k. ú. Krupka – Střelecká stezka (havárie). Město vykoupí soukromé pozemky dotčené havárií o výměře cca 2 m šířky po délce pozemku. Kolik bude město stát sanace havárie, si poslechněte ze záznamu.

14.55 – Nabídky – záměr výkup do majetku města v k. ú. Bohosudov Hotel Horal a rest. Kavalír -  stojí za to si pozorně poslechnout záznam - důvodovou zprávu, přednesenou starostou (v materiálech o ní ani slovo) a v závěru starostův obrat o 180 stupňů. Schválně. Přesvědčil vás starosta o tom, že myslí opravdu vážně vše, o čem mluví? Nás tedy ne.(Jen samé řeči, řeči, řečiičky)

41.45 – Změna č. 1 územního plánu města (schváleného v dubnu 2014, podnět k jeho přezkumu leží na Krajském úřadu v UL od května 2014 bez jakékoli odezvy) - Ing. arch. Z. Táborská odpovídá na dotazy zastupitelů Zdravé Krupky k  z a d á n í   této změny. Ostatním zastupitelům je zřejmě vše naprosto jasné.

52.00 – Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace v rámci Programu regenerace MPR(Městských památkových rezervací) a MPZ (Městských památkových zón) v roce 2016 na obnovu kulturní památky „Kovárna – bývalá“ v Husitské ul. na pokládku  dlažby, opravu dřevěných prvků balkonu, opravu schodů a zábradlí. Znovu připomínáme, že je tento objekt ve vlastnictví spolku Společenstvo zvonu, jehož členy je i několik zastupitelů a radních. Jak na komentář zastupitele za Zdravou Krupku Ing. P. Malečka starosta neadekvátně zareagoval, posuďte opět sami. Zdá se, že se potrefená husa opět ozvala. Starosta opět předvedl, jak nekulturním způsobem svou politiku prosazuje. Ale to není pro našince nic nového.

56.20 – Finanční odbor – Návrh závěrečného účtu za rok 2015 – referuje vedoucí odboru Bc. Marie Brožová

1.02.45 – Účetní závěrka – schvalování

1.03.55 – Návrh rozpočtových opatření

1.05.00 – Návrh Smlouvy o revolvingovém úvěru ve výši 15 000 000,00 Kč

1.07.30 – Návrh na přijetí dalšího úvěru ve výši 15 000 000,00 Kč na případné odkoupení nemovitostí  (Horal, Kavalír)

1.08.50 – Zápis z jednání finančního výboru  - materiály na vědomí zastupitelům. Žádné dotazy.

1.09.50  – Zápisy z jednání kontrolního výboru a plán práce činnosti KV na 2. pololetí 2016, referuje ved. KV pan A. Vítů. KV kontroloval také činnost redakce měsíčníku Radnice v souvislosti s žalobami podanými zastupiteli za Zdravou Krupku na vydavatele.  Zastuitelka za ZK Mgr. M. Bačová předala na zasedání několik vhodných materiálů, týkajících se správného fungování radničních periodik - Komu slouží radniční noviny a MANUÁL pro dobré radniční periodikum a Pravidla pro vydávání měsíčníku Radnice, zpracovanými zastupiteli za Zdravou Krupku (bude  jim věnován zvláštní příspěvek na webu i  facebooku ZK).

1. 17.00 – Výroční zpráva o činnosti Městské policie Krupka – informativní materiál pro zastupitele

1. 17.45 – ROZPRAVA – zastupitel J. Dbalý (KSČM) – dotaz na Sport Krupka na mizerný stav vstupní haly lanové dráhy. Další dotaz na řešení činnosti bikerů sjíždějících z Komáří vížky k lanové dráze a dál na náměstí, ohrožujících ostatní lidi.

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.