logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Nekulturnost a primitivnost je na krupské radnici jako doma

24.06.2016

To, že jsou někteří představitelé vrcholného vedení Krupky s kulturností svého projevu velmi na štíru, víme již dávno. Starosta svou politickou nekulturnost předvádí téměř na každém zastupitelstvu. Nechvalně se projevoval také bývalý radní a šéf TJ Krupka K. Rouček. Paradoxně si svými vulgárními výroky (na kameru ČT) zřejmě nakonec vysloužil post druhého místostarosty. Od té doby sedí jako pěna. Delší dobu se snaží podobným způsobem zalíbit starostovi také radní a jednatel SPORTU Krupka, s.r.o. Z. Saifert.

K jeho poslednímu politicky i lidsky nekorektnímu projevu je třeba uvést, co mu předcházelo.

Zastupitelé Zdravé Krupky museli na vydavatele měsíčníku Radnice podat již dvě žaloby a oba soudní spory vyhráli. Tato informace se objevila na posledním zastupitelstvu i ve zprávě kontrolního výboru. Ten se v dubnu zabýval kontrolou měsíčníku Radnice, uveřejňováním příspěvků a dodržováním tiskového zákona.

Na základě zjištěných pochybení předložil zastupitelstvu města následující doporučení:

  1. Zpracovat a schválit zastupitelstvem města Pravidla pro vydávání místního periodika,
  2. Redakční radu jmenuje pouze zastupitelstvo města,
  3. Do redakční rady jmenovat i zástupce opozice.

Všichni zastupitelé měli možnost seznámit se se zprávou týden před konáním zasedání ZM. Jediní, kdo na zprávu zareagovali, byli zastupitelé Zdravé Krupky. Předali starostovi a šéfovi redakce dvě brožury - Komu slouží městské noviny a Manuál pro dobré radniční periodikum a přidali také vlastní návrh Pravidel pro vydávání měsíčníku Radnice, aby jim starosta zase nevytýkal, že „dělají jen potíže“, ale pracovat na ničem novém nechtějí  - viz Pravidla pro prodej pozemků z majetku města – zastupitel Příhoda výslovně žádal o pozvání do pracovní skupiny, která je měla připravovat, ale marně. Pozvání nedostal.

Ještě téhož dne rozeslala zastupitelka za Zdravou Krupku M. Bačová všem zastupitelům mail obsahující tyto materiály v elektronické podobě, aby se s nimi mohli také seznámit a návrh „Pravidel“ případně připomínkovat.

Zde je mail zaslaný zastupitelům:

Zde je reakce radního a jednatele městské společnosti SPORT Krupka Z. Saiferta.

Posuďte sami, jestli je dobré mít na radnici takového člověka. Které voliče asi reprezentuje?

M. Bačová, zastupitelka města za ZK


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.