logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Zdravá Krupka k několika článkům v posledním čísle RADNICE

04.08.2016

V posledním vydání měsíčníku RADNICE se skoro po roce objevil vedle běžných pochvalných článků starosty a dalších členů místní koalice příspěvek opozičních zastupitelů za Zdravou Krupku.

Na titulní straně mu předchází rozhovor se starostou, v němž redakce informuje občany města o návštěvě premiéra vlády a předsedy ČSSD Bohumila Sobotky v našem městě a na radnici. Komentovat tuto událost není třeba, každý si o tom udělá jistě svůj obrázek sám.

Zajímavější je druhá strana měsíčníku. Ve sloupci nazvaném „Zastupitelé nám napsali“ se v prvním příspěvku (o velikosti 1749 znaků) vyjadřuje uvolněný (tj. placený) zastupitel pro rozvoj města V. Šanda k tomu, jak se v poslední době daří rozvíjet naše město. Jak je vše tak super, jen ta otravná opozice to nechce vidět. Je obdivuhodné, jak obšírně se dokázal autor vyjádřit, protože za celou dobu svého působení v zastupitelstvu města ze sebe nevydal zatím snad ani jednu souvislou větu.

Ve stejné rubrice uveřejnila redakce příspěvek zastupitelů za Zdravou Krupku (1069 znaků). Učinila tak, protože musela, jinak by se vystavila v pořadí již třetí žalobě na porušování tiskového zákona. Článek zveřejnila až  pět měsíců po jeho doručení do redakce a po té, co podali autoři článku žádost o tzv. „doplňující informaci“. To, že příspěvek mezitím ztratil částečně na aktuálnosti, není vinou autorů příspěvku.

Na téže stránce vpravo nahoře  je Vyjádření redakce k doplňující informaci" (2 700 znaků). Redakce se zřejmě jen těžko mohla smířit s tím, že musela tiskový zákon dodržet, proto chtěla mít v tomto čísle poslední slovo. Zcela arogantně nedala druhé straně prostor, aby k němu mohla zaujmout své stanovisko a uvést řadu věcí na pravou míru.

V dalším příspěvku se tomu budeme věnovat zde na našem webu.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.