logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Poslední zasedání Zastupitelstva města Krupky, aneb „z intelektuálních kváder zpět do vlčáckých kožichů“ (I. část)

29.11.2016

První pondělí po návštěvě prezidenta se konalo v jednacím sále „vysvěceném státníkovou přítomností“ poslední letošní zastupitelstvo.  Starostovi věrní, změnění během přítomnosti prezidenta v okvádrované intelektuály, hluboce dumající nad globálními problémy, se opět vrátili do své skutečné podoby přízemních vlčáků, slídících po tom, co se kde dá v Krupce ulovit.

Zastupitelstvo se konalo jako vždy v brzkém dopoledni, aby neměli občané možnost dorazit a sledovat, jak nekontrolovaně utrácejí peníze z městské kasy, tj. z daní nás všech. Přesto se tentokrát přece jen pár lidí dostavilo.

Ovšem obavu z toho, že by se přece jen mohla širší veřejnost dozvědět, co a jak tato skupina činí, potvrdil svým ublíženým vystoupením člen nejužší starostovy skupiny zastupitel R. Kadlec, který se v r. 2010 odmítl přidat ke stížnosti na volby zmanipulované evidentně ve prospěch Z. Matouše a K. Roučka. Začal zastupitelům za Zdravou Krupku hořce vyčítal, že si průběh zastupitelstva natáčejí, aby pak záznam zveřejnili s cílem starostu a jeho věrné poškodit a pomluvit. Čímž, aniž by si to byl schopen uvědomit, sám přiznal nekalé záměry této skupiny zastupitelů, kteří Krupku ovládají.

Důvod jeho zoufalé snahy zarazit pořizování záznamu z jednání zastupitelstva souvisel s hlavním bodem programu zastupitelstva, kterým byl záměr radnice koupit objekt penzionu Kavalír (naproti Biskupskému gymnáziu). Starosta Z. Matouš zdůvodňoval koupi bohulibým cílem přebudovat jej na dům s pečovatelskou službou pro manželské seniorské páry. Jeho zdůvodnění zpochybnila přítomná občanka, která upozornila na neutěšený stav stávajících domů s pečovatelskou službou a na nenaplněnost těchto domů. Žádala zastupitele, aby dobře zvážili tuto koupi, neboť je třeba nejdříve zmodernizovat ty stávající.

Váhající zastupitele se rychle pokusil „přesvědčit“ o potřebě koupě místostarosta K. Rouček. Strašil tím, že by se mohl objekt stát ubytovnou pro nepřizpůsobivé romské spoluobčany. V tomto ohledu je bezesporu odborník. Vždyť i za jeho někdejšího mlčenlivého souhlasu byly na horní Maršovské sídliště léta naváženy stovky až tisíce tzv. „nepřizpůsobivých“. Ten K. Rouček, který současně podporoval hazard, tyjící z jejich sociálních dávek.

Kupní cenu 7 500 000 Kč, kterou navrhla rada města po údajně úporném jednání s majitelem Kavalíru, podpořili radní „odborným“ posudkem, který si nechali k tomuto účelu zpracovat. Posudek hovoří o ceně ještě vyšší, získané metodou porovnání nákladů a výnosů objektu. Přičemž tento „odborný“ posudek předpokládá výnos penzionu okolo 6 mil. Kč ročně, tedy cca 500 000 Kč měsíčně. To však vyvolává otázku, proč se dle informací kolujících po Krupce majitel údajně snažil prodat tento „zlatý důl“ za pouhé 3 500 000 Kč. Zvláště pak těsně před tím, než dle vedení radnice zavalí Krupku tisíce turistů přijíždějících za historickými krásami Krupky,dle prezidenta Zemana nejkrásnějšího města Ústeckého kraje, které čeká na zařazení mezi památky UNESCO. Což by mělo výnosy penzionu ještě zvýšit!!!

Tento doslova bučící 4milionový protiklad, na dálku páchnoucí mastnou korupcí, vyprovokoval část komunistických zastupitelů (nikoli však soudruhy J. Dubského a P.  Kadavého) k podání protinávrhu s maximální kupní cenou 5 000 000 Kč. Po Matoušově  masáži a Kadlecově strašení svůj návrh bohužel stáhli.  A tak se protinávrhu ujal zastupitel za Zdravou Krupku, která také nesouhlasila s uměle nadhodnocenou cenou 7 500 000 Kč. O ceně se mělo původně hlasovat aklamací, tj. zvednutím ruky, aby bylo vidět, jak který zastupitel hlasoval.

Ale co s tím, když na zastupitele mířila videokamera??? Mohlo by totiž prasknout, jak kdo hlasoval! A to by nebylo pro každého příjemné. Zejména ne pro ty, kteří již očekávali odměnu za správné hlasování, ovšem zapáchající korupcí. Mohlo by to mít fatální následky!!!

A v tu chvíli se ukázalo, že zastupitel Z. Saifert nezískal svůj čerstvý titul MBA jen tak pro nic za nic. „O ceně hlasujeme tajně,“ zvolal a poočku sledoval, zda jeho druzi ocení jeho genialitu potvrzenou novým titulem. Starostovi zastupitelé to obratem ocenili, a byť těsnou většinou jednoho hlasu a za pomoci komunistů J. Dubského s P. Kadavým, návrh na tajné hlasování schválili. A jak to bylo dál? Pokračování zítra.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.