logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Vyjádření vydavatele k uveřejnění doplňující informace zastupitelů Zdravé Krupky, aneb jak to vypadá, když vydavatel veřejnosti lže, jak když tiskne

15.12.2016

Jako vlčáci cení lidé vládnoucí v Krupce na radnici své zuby. Svou kořist však i přes rozhodnutí soudu nepustí.

Po třech letech donutil krajský soud vydavatele, tj. starostu Z. Matouše respektovat tiskový zákon a uveřejnit v měsíčníku RADNICE naše sdělení směřované k občanům města. Popisujeme v něm dění okolo tzv. regulace hazardu v Krupce, dané vyhláškou města ze září 2013. Už jen to několikaleté, nezákonné vzpouzení se platnému zákonu samo o sobě říká, jak je pro osoby vládnoucí krupské radnici utajování faktů spojených s krupským hazardem až existenčně důležité. O cenzuře RADNICE nemluvě.

Donuceni soudem uveřejnili v prosincovém čísle s neskrývaným vztekem naše tři roky staré sdělení.  Vizuálně i obsahově ho předčil komentář redakce pod názvem Vyjádření vydavatele k uveřejnění doplňující informace zastupitelů Zdravé Krupky: V něm se všemožně snaží ospravedlnit své nezákonné chování tím, že znevažují a očerňují  nás  zastupitele Zdravé Krupky. Tvrdí v něm, že je článek Zdravé Krupky vůči nim, osobám v čele radnice, plný invektiv, obviňování a pomluv. A to aniž by uvedli jediný důkaz. Sami totiž moc dobře vědí, že námi uvedená fakta vyvrátit nelze.

Ve snaze, aby nás co nejvíce očernili, uchylují se ke spoustě nepravd, ba přímo lží. Tak například jsme se měli provinit tím, že jsme pomocí kliček a obstrukcí obešli přestupkové řízení (vyvolané stížností místostarosty Roučka kvůli údajně lživé kritice toho, že má profit z hazardu), v kterém bychom prý byli jisto jistě potrestáni. Sami se tím dost hloupě přiznávají, že krupské přestupkové komisi nařídili, aby nás zákon nezákon potrestala. Přestupkové komisi, složené z rozhodnutí starosty Z. Matouše z jeho  mocenských příznivců a na nich závislých zaměstnanců, jsme vyjádřili podjatost a žádali o delegování řešení našeho údajného přestupku na magistrát do Teplic. Kdo obstruoval, byl samotný K. Rouček, který chtěl, aby se případem zabývali v Bílině. Nadřízený orgán rozhodl o předání případu přestupkové komisi do Teplic.  Ta se nesmyslným Roučkovým obviněním (spolumajitel firmy živící se hazardem a majiteli domu, v kterém vyhláška umožňuje provozovat hazard) zřejmě na základě podkladů odmítla zabývat.  Nejspíš i proto, že vzhledem k známým Roučkovým „prohazardním“ aktivitám by jeho stížnost musela zamítnout. Což by propojení osob v čele krupské radnice s hazardem jen potvrdilo (říká se tomu naběhnout si na své vlastní vidle).

A tak nás, s cílem tento fakt zamaskovat, dále obviňují, že jsme osoby, které se nezastaví před ničím. Dokonce jsme prý tak bezohlední, že jsme se s obhajobou zákonných práv zastupitele města obrátili na soud.  Jde o zcela legitimní akt, ale pánům z radnice se jeví jako neuvěřitelně odpudivá drzost.  

Okresní soud rozhodl o zveřejnění textu v plném rozsahu. Odvolací Krajský soud v Ústí nad Labem potvrdil rozhodnutí okresního soudu, tj. povinnost uveřejnit naše sdělení s drobnou úpravou textu. Ta spočívala ve vypuštění posledních pěti slov v závěrečné větě posledního odstavce. Z původní věty - Tentokrát vyjádřili navíc i souhlas se směřováním podstatné části výnosů z hazardu do rukou úzké skupiny lidí na radnici a kolem ní.“- byla vypuštěna poslední tučně vytištěná slova.  Autor vyjádření však vnucuje čtenáři RADNICE, že mohl být příspěvek uveřejněn až po vypuštění celých pasáží obsahujících nechutné invektivy a pomluvy. Toto rozhodnutí soudu si vysvětlují a čtenářům ho interpretují jako své vítězství, kdy soud zabránil tomu, aby byli nepodloženě osočováni.  

Zcela účelově chybně pak interpretují rozhodnutí soudu, když uvádějí, že právo na informování veřejnosti nesmí být nadřazeno ochraně pověsti a dobrého jména konkrétních osob. Samozřejmě především osob vysoce postavených (v tomto případě jich samotných), o jejichž skvělé pověsti a dobrém jméně se nesmí ani zapochybovat, natož pak na jejich selhání či vědomé nepravosti veřejně poukazovat! Zde jejich drzost překračuje již veškeré meze. Zcela ignorují citaci známého judikátu o tom, že osoby ve veřejných funkcích musejí unést mnohem větší míru kritiky než řadoví občané. Ale právě to se krupští radní snaží před občany města za každou cenu zatajit.

Tím, jak nás zastupitele Zdravé Krupky brutálně a bezohledně očerňují, se snaží veřejnost zastrašovat a odrazovat ji od případné další kritiky. Sociálně-demokratičtí vlčáci z radnice prostě svou kořist, tj. město Krupku, za podpůrného poštěkávání některých komunistických a lidoveckých zastupitelů jen tak nepustí.

Nás zastupitele Zdravé Krupky to však neodradí. Ať si jako vlčáci agresivně cenili zuby, jak chtěli, nakonec stejně museli náš článek uveřejnit.

Zde je text rozhodnutí soudu. Nevěříci nechť se přesvědčí sami.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.