logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Krupská radnice se stále odmítá „otevřít“ nejen veřejnosti, ale i zastupitelům

17.03.2018

V Krupce se můžete ptát, žádat o informace, stejně se nic nedozvíte.

Dlouhodobě se ani my zastupitelé nedozvídáme na jednáních zastupitelstva města nic konkrétního o záměrech, které se rozhodlo vedení města realizovat. Protože však musíme dost často hlasovat o záležitostech, které s těmito záměry souvisejí, je třeba mít pro takové rozhodování více informací. Požádala jsem tedy radního pro rozvoj města a zároveň předsedu komise rozvoje města V. Šandu, aby mi sdělil nejbližší termín jednání komise rozvoje města, kterého bych se ráda zúčastnila. Pan radní dělá ovšem mrtvého brouka, nereaguje.

 

  

Opakovaně žádám na zastupitelstvu města, abychom byli i my zastupitelé stejně jako rada města blíže seznamováni se zásadními záměry, které vedení města zamýšlí nebo již rozjelo. Většinou je mi kladena otázka, k čemu to potřebuji vědět. No, přece, abych byla jako zastupitelka „v obraze“ a mohla se správně při hlasování rozhodovat. Následně je mi vyčítáno, že jsem se mohla přijít informovat osobně.

V dnešní době mi tento postup přijde dost podivný a nestandardní hned z několika důvodů. Zaprvé bychom jako zastupitelé měli mít více informací, než jen ty které „pustí“ vedení měst do RADNICE. Zadruhé je podivné, aby se chodili zastupitelé ptát jednotlivě (tedy pokud mají i někteří další zájem, my ze Zdravé Krupky ho rozhodně máme). Navíc je na radnici pro prezentaci záměrů odpovídající technika, která je bohužel využívá na jen tehdy, když se to vedení hodí. A zatřetí, není přece možné, abychom o těchto o záměrech dostali pár strohých informací jen v momentě, kdy se po nás chce, abychom schválili např. žádost (později smlouvu) o úvěr na jejich realizaci.

Na posledním jednání ZM jsem chtěla alespoň v rozpravě položit vedení města několik dotazů. Přepokládám, že by odpovědi zajímaly řadu dalších zastupitelů. Chtěla jsem se dozvědět více o tom, jak konkrétně bude vypadat např. nové komunitní centrum. To má vzniknout v bývalém DK Olympie. Jak probíhá příprava uvedení Kalvárky do původního stavu, poté, co tam byly loni vykáceny desítky stromů. Zda upustilo město od svého velmi diletantského přístupu k přípravě revitalizace Mariánského náměstí, jak to vypadá s objekty Kavalier a Horal, na jejichž koupi pro město v průběhu roku před parlamentními volbami starosta nesmyslně zarputile trval, ačkoli byly ceny za ně přemrštěné a město tak přišlo v úhrnu min. o 5 mil. korun. Dále, jak probíhá jednání s investorem nově zamýšleného obchodního centra v areálu bývalé sovětské posádky a na mnohé další.

O jednotlivých záměrech občas „prosákne“ tu a tam nějaká sporá informace, ale jaké jsou konkrétní plány, jak vypadá projektová dokumentace, kdo byl pro realizaci záměrů osloven a vybrán, to se nedozvědí ani občané, ani my zastupitelé. Bohužel jsme se nedozvěděli nic, protože starosta svévolně ukončil nejen rozpravu, ale i jednání zastupitelstva, a to zcela v rozporu i s velmi nedokonalým jednacím řádem, viz HLAVA X. UKONČENÍ ZASEDÁNÍ bod 1.

Proto jsem 6. března zaslala mailem žádost o možnost účastnit se jednání komise rozvoje města jejímu předsedovi V. Šandovi. Na vědomí obdrželi moji žádost i další tři členové této komise (P. Vorlíček - tajemník komise, MÚ – OSM, D. Červenková, člen, MÚ – OSM a Jaroslav Dubský – člen, 1. místostarosta, ZM, RM).  Přehled všech členů této komise najdete dole. Zde je text mailu:

 

Dobrý den pane Šando,

obracím se na Vás jako předsedu komise rozvoje města Krupky a současně uvolněného radního pro rozvoj města.

Jako zastupitelce se mi dlouhodobě nedostává na zasedáních zastupitelstva města potřebných informací o připravovaných nebo již probíhajících záměrech v našem městě. Jejich příprava        a realizace spadá do kompetence Vámi vedené komise. Vzhledem k tomu, že jste mi na zasedáních zastupitelstva města několikrát navrhoval, abych se přišla informovat přímo k Vám, využívám Vaší nabídky. Ráda bych Vás tímto požádala o sdělení nejbližšího termínu jednání komise rozvoje města (den a hodinu). Z doslechu vím, že by se měla konat 13. března 2018.

Děkuji Vám za sdělení požadovaných informací.

S pozdravem

Mgr. Miloslava Bačová

 

Ani do týdne jsem nedostala žádnou odpověď. Telefon pan radní nebral. Svou žádost jsem tedy urgovala. Uvidíme, kdy a zda vůbec pan radní V. Šanda zareaguje. Zatím mi nezbývá než spekulovat o důvodech, proč odpověď nepřichází.

 

Miloslav Bačová, zastupitelka, Zdravá Krupka

 

KOMISE ROZVOJE MĚSTA

  • Václav Šanda – uvolněný člen zastupitelstva,předseda komise, ZM, RM
  • Petr Vorlíček - tajemník komise, MÚ – OSM
  • Dana Červenková, člen, MÚ – OSM
  • Jaroslav Dubský – člen, 1. místostarosta, ZM, RM 

Bc. Zdeněk Saifert, MBA – člen, ZM, RM

Petr Kadavý - člen, ZM, RM

Rudolf Klaška - člen, ZM

Jiří Petrák – člen, ředitel MěPo Krupka

npr. Mgr. Zdeněk Černý – člen, ředitel PČR Krupka

Mgr. Tomáš Liška, člen, ZM, RM

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.