logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Trestuhodné hospodaření vedení Krupky s majetkem a financemi města

04.05.2018

Špatným rozhodnutím 13 zastupitelů přišlo město Krupka o další minimálně 4 miliony korun.

NEPODPORUJEME způsob hospodaření s městským majetkem, jaký nám předvádí krupský starosta Z. Matouš. Nelíbí se nám, že město lacino a pod cenou své objekty rozprodává a zároveň od soukromníků vykupuje za přemrštěné ceny do vlastnictví města objekty, které jsou momentálně pro město nepotřebné a na jejichž koupi si město muselo navíc vzít od Komerční banky úvěr 15 milionů korun.

Příkladem takového trestuhodného hospodaření je jen za poslední tři roky koupě dvou předražených objektů do majetku města (penzion Kavalier, hotel Horal – město zbytečně přišlo v souhrnu o 6,3 mil korun) a prodej dvou městských objektů doslova za pakatel (budova kina a ZUŠ). O všech těchto transakcích jsme vás na našich stránkách informovali. Pro žádnou z nich Zdravá Krupka ruku nezvedla.

KINO A ZUŠ

Je 25. září 2017 a starosta na 17. zasedání zastupitelstva města vehementně trvá na prodeji kina i ZUŠ. O koupi má v obou případech zájem vždy jen JEDEN člověk. Zdravá Krupka pro žádný z těchto prodejů není. Navrhuje prodej stáhnout a zveřejnit záměr prodeje znova, a to i v regionálních médiích. Marně. Viz náš příspěvek ZPRÁVA A ZÁZNAM ZE 17. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA (25. 9.2017)

Kino je prodáno i s celým pozemkem za polovinu ceny znaleckého posudku (2 800 000,-Kč), tedy za 1400 000, - Kč panu Pastírovi. Pro prodej takto pod cenou hlasovalo 14 z 19 zastupitelů. Nový vlastník, majitel sousedního komplexu Kolosea uvedl, že chce získat objekt kina, aby tam zřídil prostor pro sportovní vyžití (úpolové sporty) a dětské hřiště. O případ se zajímala regionální média(ČRo), zájemce nakonec od kupní smlouvy odstoupil. Kino tak patří i nadále městu.

Prodán je také objekt ZUŠ i s celým pozemkem. Získal ho zájemce, který nabídl o 25 tis. Kč více, než byla cena stanovená znaleckým posudkem (2 250 000,- Kč). S prodejem souhlasilo 13 z 18 přítomných zastupitelů. Nový majitel, pan Ing. Miloslav Vaněrka, uvedl, že chce v bývalé budově hudební školy zřídit několik bytových jednotek. Všichni rozumní lidé, vč. pěti zastupitelů, věděli, že je cena stanovená znaleckým posudkem opravdu nízká, pro většinu z nás až směšně nízká. Nemýlili jsme se.

Nedávno se ukázalo, že nový majitel objektu ZUŠ zřejmě změnil názor, protože po necelém půlroce od převodu objektu do svého vlastnictví nabízí budovu opět na prodej, ale za zcela jinou cenu, než za jakou ji pořídil. Podívejme se na to detailněji:

V katastru nemovitostí je k řízení uvedeno následující:

Provedené operace

Operace

Datum

Zahájeno řízení o povolení vkladu práva do katastru nemovitostí.

03.11.2017

Vyznačena plomba u nemovitostí, která znamená, že práva k nemovitosti jsou dotčena změnou.

03.11.2017

Následující den po odeslání informace o zaplombování začíná běžet lhůta 20 dnů, během které nesmí katastrální úřad povolit vklad.

03.11.2017

Vyznačeno pravomocné rozhodnutí o povolení vkladu.

28.11.2017

Údaje katastru se změnily v souladu s rozhodnutím o povolení vkladu. Lze získat výpis z katastru nemovitostí po provedené změně. Obeslání účastníků řízení následuje v dalších dnech po provedení vkladu.

28.11.2017

Zaslání vyrozumění o tom, jaký vklad byl do katastru proveden.

29.11.2017

Řízení bylo zcela ukončeno, včetně kompletace spisu a jeho uložení.

05.12.2017

A tak se na Mikuláše stal pan Ing. Miloslav Vaněrka novým vlastníkem bývalé budovy ZUŠ. Radost z tak výhodné koupě mu ale dlouho nevydržela.

Již 27. dubna 2018, tj. po necelých 5 měsících zahájil nový majitel (nebo něčí bílý kůň?) prodej tohoto objektu na Sreality.cz za 6 160 000 Kč.   

Výše ceny stanovená znaleckým posudkem uvedeným na Sreality.cz činí 6 900 000 Kč

Posuďte sami, kdo myslí na město a kdo sám na sebe.

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.