logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

ZVEME VÁS NA 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

21.11.2019

Uskuteční se 25. listopadu 2019 od 14.00 hodin v jednacím sále MěÚ Krupka

 

Foto: 7. zasedání ZM, září 2019

Program bude velmi bohatý.

Vše začne opět schvalováním prodejů pozemků. Nejdříve na základě 12 žádostí občanů, pak budou následovat dvě velké várky (III. a IV. část.) vyhlášeného záměru prodeje dalších pozemků=zahrádek v katastrálních územích Bohosudov, Maršov u Krupky, Soběchleby, Vrchoslav a Horní Krupka. Ceny dané znaleckými posudky se pohybují od 100,- Kč po 400,- Kč. V případě stavební parcely 700,- Kč. Rada města doporučuje vždy vyšší cenu, pokud je cena dle znaleckého posudku nižší než nejnižší cena daná Pravidly města (200,- a 250,-Kč). Týká se to 27 pozemků z celkových 46. Zdravá Krupka nesouhlasí s tímto postupem. Cena znaleckého posudku by měla být respektována. O koupi  bytů v domech v Dlouhé ulici požádalo dalších 6 nájemníků. Město se snaží rychle naplnit městskou pokladnu. Stanovilo si v rozpočtu na tento rok získat do příjmové části 42 085 000,- Kč a k 15. 10.  získalo jen 18 627 814,29 Kč. Je tedy co dohánět.

Bude se jednat i o žádosti občana o snížení kupní ceny za „zahrádku“. Rada města však ZM nedoporučuje snížení kupní ceny ze 400,- Kč/m2 na symbolickou 1,- Kč. Rozhodovat se bude o výkupu pozemků do majetku města od dvou soukromých osob a výkupu 81 plynovodních přípojek včetně plynovodu v k. ú. Vrchoslav (běžně známo pod názvem „Matoušov“) od vlastníka Property Legal s.r.o., který je v insolvenci, za 5 mil. Kč. Kupodivu tento záměr RM nedoporučuje.

Zastupitelé budou také na pokyn Ministerstva vnitra ČR (MV ČR) seznámeni s kauzou spojenou se stížností občanky města na postup města při vyřizování jejích žádosti o koupi pozemků. Z podnětu MV ČR se bude probírat také změna Pravidel pro postup prodeje pozemků z majetku města – č. II odst. 5.

Další materiály do programu předkládá finanční odbor. Vedle návrhu rozpočtové změny, pravidel pro rozpočtové provizorium na rok 2020, návrhu pravidel schvalování účetní závěrky se budou projednávat v návaznosti na novelizaci zákona č. 565/1990 Sb. 3 obecně závazné vyhlášky (o místním poplatku ze psů, z užívání veřejného prostranství a z pobytu). Následovat bude návrh dvou smluv. Jedna se týká úvěru na financování vlastního podílu projektu ve výši  21 mil. Kč a druhá  revolvingového úvěru s limitem 25,2 mil. Kč na předfinancování dotace na týž projekt s názvem „Stavební úpravy objektu čp. 271, K. Čapka, Krupka“.

Odbor správy města, oddělení investic – nové podání 2 žádostí o dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR z Programu podpory bydlení (11706) "Komunitní dům seniorů" (DT3) - bývalý hotel Horal a z Programu IROP – Energetické úspory v bytových domech (zateplení). Dotace celkem cca 14,3 mil. Kč, vlastní podíl a neuznatelné N 13,5 mil. Kč.

Odbor školství, kultury a sociálních věcí překládá Dotační program „Sport 2020“ a „Volný čas 2020“, dotační program „Obnova nemovitostí ležících v MPZ nebo HKK Krupka“, STATUT Fondu regenerace Města Krupka (úprava vnitřního předpisu po přijetí do UNESCO). Přehled počtu žáků v jednotlivých MŠ, ZŠ a SŠ ve školním roce 2019/2020.

Posledními materiály (na vědomí) jsou zápisy z jednání kontrolního a finančního výboru.

Tajemník předkládá materiál „Jmenování zástupců města Krupka – valná hromada Montanregion Krušné hory – Erzgebirge, o.p.s.“ – Mgr. Rostislav Kadlec (1. místostarosta města) a náhradník Ing. František Růžička (tajemník). ZM jim pak ukládá účastnit se těchto valných hromad a jednat na nich v zájmu města Krupka.

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.