logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Dobrovolně a na vlastní úkor jde město na ruku TJ Krupka

08.03.2017

Plníme slib a přinášíme podrobnosti z jednání zastupitelstva města k dalšímu projednávanému bodu. Byla jím „Žádost TJ KRUPKA o vyjmutí pozemků z BKS (=budoucí kupní smlouvy).

Z předložených materiálů se zastupitelé dozvěděli, že se TJ Krupka obrátila 5. prosince 2016 prostřednictvím svého místopředsedy na zastupitelstvo města s žádostí o vyjmutí pozemků z budoucího převodu.

Rada města předložila žádost k projednání zastupitelstvu s doporučením schválit ji.

V únoru 2008 byla podepsána podle §50a) následně občanského zákoníku smlouva o budoucí kupní smlouvě mezi budoucím prodávajícím statutárním zástupcem TJ Krupka Vladimírem Volkem a budoucím kupujícím starostou města Krupka Ing. Milanem Pucharem.

Na základě této BKS  měla TJ Krupka po uplynutí blokační doby, která skončila k 31.12. 2016, prodat městu Krupka celkem 20 parcel o celkové velikostí  50.172 m2 za cenu 100.000 Kč, což představuje cca 2 Kč/m2.

TJ Krupka nyní požádala  o vyjmutí určitých částí z  5 parcel o celkové ploše 5.765 m2 . Celková plocha těchto parcel činí 7. 879 m2.

S vyjmutými parcelami chce TJ Krupka naložit sama. Chce je prodat, aby investovala získané finanční prostředky do rekonstrukce objektu „Zelený stůl“ v Husitské ulici, která je památkovou zónou.

I po vyjmutí těchto pozemků požaduje TJ Krupka od města 100.000 Kč, jak je uvedeno v BKS.

Této žádosti bylo vyhověno i přes upozornění Zdravé Krupky na nevýhodnost celé transakce pro město. Materiál byl schválen i přes formální chyby (dvě parcely nebyly obsaženy v projednávané budoucí smlouvě).  

Město přišlo vyhověním TJ Krupka o pozemky, na něž i přesto, že je nebude vlastnit, zaplatí v rámci smluvených 100 000 Kč  „jen“  11.530 Kč. ALE  nebude je moci SAMO prodat za cenu v místě a čase obvyklou, jak se chystá učinit TJ Krupka.

TJ Krupka je jistě neprodá za pár korun, jak to činí město na základě svých Pravidel, kterých se nehodlá vzdát. Možná TJ skutečně investuje získané prostředky do rekonstrukce domu v Husitské ulici, dost možná ale skončí např. ve fotbale TJ Krupka.

Pokud by si tyto pozemky, územním plánem určené k zastavění obytnou zástavbou, prodalo město samo, a to za cenu obvyklou a nikoli podle Pravidel, mohlo by vložit získané finanční prostředky do konečně zřízeného Fondu regenerace Města Krupka* a následně je rozdělit mezi více žadatelů.

Prodejem za 250,- Kč /m2 dle stávajících Pravidel by město získalo částku ve výši 1.441 250,- Kč. Kdyby je však prodalo za cenu obvyklou blížící se ceně mezi  400 – 600 Kč/m2, mohlo by získat  2. 306 000 Kč – 3. 459 000 Kč.

Stále ještě se vám zdá, že město Krupka nakládá se svým majetkem jako řádný hospodář???

Rozprava k tomuto bodu začíná v záznamu ze ZM v 49.50 min.

 

* Účelem Fondu regenerace Města Krupka je pomoc vlastníkům nemovitostí, které nejsou kulturními památkami, ale leží v památkové zóně Krupka nebo v Hornické kulturní krajině Krupka.

Na zřízení fondu jsme upozorňovali několikrát, konečně našlo vedení města vůli fond zřídit. Došlo k tomu zcela nedávno a údajně byl do fondu vložen 1 mil. korun. Tato suma se však neobjevila v rámci projednávání a schválování rozpočtu města na rok 2017.

 

Zdravá Krupka

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.